Piure de spanac de post

Retete Mancare De Post Reteta Piure De Spanac



Piure de spanac de post retete culinare,

O reteta de primavara simpla si usor de preparat, o mancare de post gustoasa este urmatoarea reteta cu spanac si anume piure de spanac. Pentru 4-5 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-1 kg spanac proaspat 
-2 l apa sau supa de legume 
-2 linguri ulei 
-5 linguri faina 
-½ lingurita sare 
-piper, nucsoara si boia pentru servit 
Piure de spanac retete culinare,

Mod de preparare
Spanacul se curata de codite si se spala bine sub jet de apa, se pune in apa care fierbe si se tine pe foc timp de 2 minute, apoi se scoate cu o paleta si se scurge de zeama, daca frunzele sunt prea mari se taie dar nu marunt. 
Se incinge putin ulei si se prajeste putin faina apoi se adauga treptat zeama de spanac amestecand continuu sa nu faca cocoloase, compozitia trebuie sa fie moale dar legata. Se lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se adauga spanacul iar dupa cateva clocote se opreste focul si se potriveste gustul de sare si piper. La final compozitia trebuie sa ramana tot moale chiar si dupa ce s-a racit, daca este prea legata o mai poti servi totusi ca o delicioasa ciulama de spanac.
Servim mancarea de spanac cu mamaliguta sau cu paine proaspata, iar daca nu tii post atunci pune langa ea cateva linguri de smantana si oua prajite. Este o mancare sanatoasa si consistenta care merge servita oricand si ca garnitura
Alte retete cu spanac: piure de spanac, supa greceasca, spanac cu ciuperci, spanac cu oupaste cu spanac, ciorba de spanac, smoothie de spanac
Pofta Buna! 
Retete mancare de post reteta piure de spanac,

Retete cu spanac,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu