Retete Mancare De Post Reteta Piure De Spanac
O
reteta de primavara simpla si usor de preparat, o mancare de post gustoasa este
urmatoarea reteta cu spanac si anume piure de spanac. Pentru 4-5 portii sunt
necesare urmatoarele ingrediente:
-1
kg spanac proaspat
-2
l apa sau supa de legume
-2
linguri ulei
-5
linguri faina
-½
lingurita sare
-piper, nucsoara si boia pentru servit
Mod
de preparare
Spanacul
se curata de codite si se spala bine sub jet de apa, se pune in apa care fierbe si se
tine pe foc timp de 2 minute, apoi se scoate cu o paleta si se scurge de zeama, daca frunzele sunt prea mari se taie dar nu marunt.
Se
incinge putin ulei si se prajeste putin faina apoi se adauga treptat zeama de
spanac amestecand continuu sa nu faca cocoloase, compozitia trebuie sa fie moale
dar legata. Se lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se adauga spanacul iar dupa
cateva clocote se opreste focul si se potriveste gustul de sare si piper. La
final compozitia trebuie sa ramana tot moale chiar si dupa ce s-a racit, daca este prea legata o mai poti servi totusi ca o delicioasa ciulama de spanac.
Servim
mancarea de spanac cu mamaliguta sau cu paine proaspata, iar daca nu tii post
atunci pune langa ea cateva linguri de smantana si oua prajite. Este o mancare
sanatoasa si consistenta care merge servita oricand si ca garnitura.
Alte retete cu spanac: piure de spanac, supa greceasca, spanac cu ciuperci, spanac cu ou, paste cu spanac, ciorba de spanac, smoothie de spanac.
Alte retete cu spanac: piure de spanac, supa greceasca, spanac cu ciuperci, spanac cu ou, paste cu spanac, ciorba de spanac, smoothie de spanac.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu