Reteta Tiramisu De Post Cu Fructe Si Cereale Retete Dulciuri Si Prajituri De Casa Raw Vegan
Retete prajituri de post. Daca iti e pofta de ceva bun si dulce preparat acasa incearca aceasta prajitura de casa cu biscuiti si crema de fructe care se face foarte simplu si usor. Este o prajitura in straturi cu uncontinut cremos si nutritiv, bogat in fibre, proteine, vitamine si minerale, pe care o mai poti indulci cu stafide sau curmale daca-ti place mai dulce, sau inbunatati adaugand cacao sau ciocolata de post. Este o prajitura racoroasa, naturala si sanatoasa ideala si pentru alimentatia copiilor indiferent de varsta, o reteta rapida de tiramisu raw vegan. Ingredientele sunt pentru 6 portii.
Ingrediente prajitura de post
-4
linguri fulgi de ovaz
-2
linguri boabe de hrisca
-2
mere
-2
portocale
-2
banane
-1
lamaie
-5 nuci
-1
lingurita scortisoara macinata
-200ml apa
-30
biscuiti populari sau digestivi
Mod de preparare tiramisu de post
Hrisca
si ovazul se pun intr-un castron si se acopera cu apa, se lasa asa 3-4 ore bune
pana cand cerealele se hidrateaza bine si absorb aproape toata apa, ele se vor inmuia
si umfla bine.
Intr-un
blender se pun pe rand merele curatate de coaja si seminte si taiate bucatele, deasupra portocalele curatate de coaja si samburi si desfacute feliute, bananele curatate
de coaja si taiate bucati.
Se adauga cerealele cu tot cu zeama, zeama de la o lamaie, miez de nuca si scortisoara macinata.
Se mixeaza la viteza maxima timp de 2-3 minute pana cand compozitia este bine pasata si devine ca o pasta, daca este prea zemoasa atunci se pun 1-2 biscuiti si se mixeaza din nou pana cand compozitia este cremoasa si are consistenta unei smantani groase care curge.
Se adauga cerealele cu tot cu zeama, zeama de la o lamaie, miez de nuca si scortisoara macinata.
Se mixeaza la viteza maxima timp de 2-3 minute pana cand compozitia este bine pasata si devine ca o pasta, daca este prea zemoasa atunci se pun 1-2 biscuiti si se mixeaza din nou pana cand compozitia este cremoasa si are consistenta unei smantani groase care curge.
Intr-o
tava de yena, un vas de plastic sau o forma de tort cu peretii detasabili se asaza in straturi in
primul rand un strat de biscuiti apoi se intinde frumos un strat gros de 1-2cm
din compozitia din blender, deasupra se asaza iar un strat de biscuiti si tot
asa pana cand se termina compozitia din blender.
Se orneaza deasupra cu alt strat de biscuit si se pastreaza la rece 5-6 ore bune pana cand biscuitii se inmoaie si compozitia se intareste, cel mai bun este dupa 24 ore. Se serveste rece ornat cu diverse fructe, biscuiti, samburi sau mieji. Pofta Buna!
Se orneaza deasupra cu alt strat de biscuit si se pastreaza la rece 5-6 ore bune pana cand biscuitii se inmoaie si compozitia se intareste, cel mai bun este dupa 24 ore. Se serveste rece ornat cu diverse fructe, biscuiti, samburi sau mieji. Pofta Buna!
Un desert foarte potrivit pentru aceste zile de post cand ne dorim sa mai inventam ceva.Chiar iti multumesc.
RăspundețiȘtergere