Retete Friptura De Pui La Ceaun Cu Mujdei Si Mamaliguta
O
friptura de pui simpla si gustoasa pentru o masa copioasa este urmatoarea
reteta cu carne de pui preparata la ceaun si anume ciocanele aromate la ceaun
servite dupa gust cu mamaliguta si mujdei si nelipsita garnitura de cartofi
prajiti. Daca vrei o carne prajita mai altfel avand un gust mai deosebit atunci
incearca aceasta reteta la ceaun, ingredientele sunt pentru doua portii de
mancare:
-6
ciocanele de pui
-0,5
l ulei pentru prajit
-dupa
gust sare, piper, cimbru, chili si ghimbir
-5
cartofi pentru garnitura
-1
capatana usturoi pentru mujdei
-1
ceasca malai si 3 cesti apa pentru mamaliga
Mod
de preparare
La
ceaun carnea o sa fie gata in maxim 15 minute asa ca se prepara mamaliga,
mujdeiul de usturoi si cartofii prajiti mai intai …dar pentru inceput se pregateste carnea
care trebuie sa stea 30 minute sa prinda gust, se parlesc ciocanelele si se
spala apoi se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, putin chili si ghimbir
macinat.
Mamaliga
se face foarte simplu, se pune apa cu sare pe foc iar cand aceasta fierbe se
adauga malai grisat in ploaie amestecand continuu, se acopera vasul cu capac si
se fierbe timp de 20 minute.
Cartofii
prajiti pentru garnitura sa prajesc rapid la tigaie, se incinge uleiul bine si
se pun cartofii taiati dupa preferinta pai sau mai grosuti dar obligatoriu se
sareaza cu putina sare cu un minut inainte de prajire.
Mujdeiul
se face si mai simplu zdrobind cateii de usturoi curatati de coaja si se freaca bine cu putina sare si ulei pana devin pasta, se dilueaza cu apa pana la consistenta dorita si se picura si putin otet pentru un gust mai bun.
Ciocanelele
prajite in baie de ulei in ceaun vor fi delicioase, se incinge bine uleiul si
se pun copanelele condimentate la prajit. Se amesteca periodic iar cand sunt
frumos rumenite se scot cu o paleta direct in farfurii langa cartofi si mamaliguta,
se stropesc cu mujdei si se servesc imediat cat sunt calde.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu