Retete Piept De Rata Cu Legume Mexicane Si Orez
Ce
retete cu carne de rata mai gatim. O mancare rapida, gustoasa si simplu de
preparat este urmatoarea reteta cu piept de rata si anume piept de rata cu
legume congelate si orez. Cum se face aceasta mancare si cum se gateste un
piept de rata corect urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 2-3 portii:
-1
piept de rata intreg
-1
masura orez (200g)
-2
masuri supa de legume (400ml)
-250
g legume mexicane (legume congelate)
-20 ml vin alb demisec
-2
linguri ulei de masline
-2
fire usturoi verde
-2 fire ceapa verde
-2 fire ceapa verde
-2
felii ghimbir
-2
tulpini patrunjel verde
-zeama de la ½ lamaie
-zeama de la ½ lamaie
-dupa
gust sare, piper si cimbru macinat
Mod
de preparare
-la
inceput se prepara un orez prefiert astfel, intr-o craticioara se pun doua
masuri supa de legume sau apa care se da in fiert, se adauga sare dupa gust si se
pune o masura de orez, se lasa sa fiarba un minut apoi se opreste focul si se
lasa orezul sa se umfle acoperit cu capac, orezul este gata in aproximativ 30 minute atunci cand a absorbit
toata zeama,
-cat
timp orezul este la umflat se pregateste pieptul de raţă care la inceput se taie pe jumatate si se curata
de pielea si grasimea in exces apoi i se cresteaza usor pielea cu un cutit
subtire si bine ascutit, i se condimenteaza partea fara piele cu sare, piper,
cimbru si se pune cu pielea in jos pe o tigaie de fonta rece fara nici un pic
de ulei,
-toata
grasimea de la piept se opreste, de cate ori cumparati o rata inainte s-o
gatiti nu uitati sa alegeti grasimea in exces si s-o prajiti, ies niste jumari de rata excelente iar untura de rata rezultata da un plus de gust la orice mancare gatita si nu numai,
-se
aprinde aragazul si se pune tigaia cu pieptul de rata pe foc, se lasa la foc mediu timp
de 5 minute, pielea crestata o sa lase grasime si o sa se rumeneasca frumos,
cand pielea este bine facuta aproape crocanta se intoarce pieptul timp de un minut si cu pielea
in sus, apoi se intoarce din nou cu pielea in jos si se da la cuptor pentru 8
minute la 180 grade,
-in
acest timp se pregatesc rapid legumele, se incing doua linguri ulei de masline intr-o
tigaie si se adauga la inceput ghimbirul, ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa 30
secunde se pun legumele mexicane si se calesc la foc tare amestecandu-le
periodic, cand legumele sunt dezghetate complet si incep sa sfaraie bine in
tigaie se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se stropesc cu vin si zeama de lamaie,
-peste
legume se adauga orezul prefiert si se amesteca usor, se scoate tigaia cu
pieptul de rata din cuptor si se scurge peste legume si orez toata grasimea din
tigaie, se amesteca usor de cateva ori si se opreste focul, la final atat legumele cat si orezul trebuie sa ramana aldente, se gusta si
se mai potriveste gustul de sare si piper daca mai este nevoie,
-pieptul
de rata cand este gata dupa gustul fiecaruia mai bine facut sau mai in sange,
se scoate pe un fund de bucatarie si se feliaza, apoi se serveste asezat pe un
pat de legume si orez iar deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt. Se serveste imediat cat este cald, sa aveti pofta!
Alte retete cu rata: tocanita de rata, ciulama de rata, ciorba de rata, piept de rata cu prune, piept de rata cu portocale, piept de rata cu varza rosie, pulpe de rata cu varza, rata la gratar, rata pe varza, rata cu portocale.
Alte retete cu rata: tocanita de rata, ciulama de rata, ciorba de rata, piept de rata cu prune, piept de rata cu portocale, piept de rata cu varza rosie, pulpe de rata cu varza, rata la gratar, rata pe varza, rata cu portocale.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu