Reteta Placinta De Post Cu Ceapa Ardei Si Ciuperci Retete Placinte De Casa Cu Foi De Cumparat
Ce
retete de placinte de post mai facem. O placinta de casa foarte gustoasa,
aromata si satioasa este urmatoarea reteta de placinta de post cu ceapa,
ardei si ciuperci. Pentru o tava dreptunghiulara avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-12
foi de placinta congelate
-4
cepe normale
-1
ardei capia rosu
-500g ciuperci champignon
-5
linguri ulei
-sare
si piper macinat dupa gust
Mod
de preparare placinta de casa
-foile
de placinta se scot din congelator cu o zi inainte si se pastreaza la frigider, iar cand se prepara placinta atunci se scot din frigider,
-legumele
se spala si se taie astfel: ceapa julien, ardeiul cubulete, ciupercile bucati,
-se
pregateste o tava de cuptor cu diametrul de 20/30 cm,
-se
incinge putin ulei intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, la
inceput se pune ceapa cu putina sare pana isi schimba culoarea, apoi se pune
ardeiul iar la final se pun ciupercile, se opreste focul cand zeama ciupercilor
a scazut si se potriveste gustul de sare si piper,
-se
intind foile de placinta stropite cu ulei intre ele in grupuri de cate patru, se
pune deasupra cate trei linguri de umplutura si se intinde frumos pe toata suprafata,
-fiecare
grup format din patru foi de placinta se ruleaza din ambele capete simultan sub forma de sul dublu si se
asaza in tava de cuptor,
-cand
tava este plina se stropesc cu putin ulei sulurile de placinta si se dau la
cuptor pentru 30 minute la 220 grade,
-cand
placinta este frumos rumenita se serveste imediat cat este calda dar mult mai buna este
rece.
Pofta
Buna!
O placinta potrivita in zilele in care vrei sa tii post sau te-ai saturat de carne si branza.
RăspundețiȘtergereO placinta potrivita pentru masa de dimineata langa o cana de ceai sau chiar iaurt.Am s-o prepar si eu neaparat.
RăspundețiȘtergere