Retete De Peste Reteta Hamsii Picante La Gratar
Ce
retete de peste mai facem, o reteta simpla pentru un gratar de peste gustos este
urmatoarea reteta cu hamsie, un peste preparat dupa gust mai picant fript la
gratar sau grill care merge de minune langa o bere rece sau un sprit de vin.
Ca
ingrediente avem nevoie de peste hamsie proaspata, sare fina, piper macinat,
chilli, cimbru macinat si usturoi granulat.
Cum
facem peste picant la gratar, in primul rand curatam pestele de intestine si il
spalam bine sub jet de apa. Punem pestele intr-o sita sa se scurga bine de apa
timp in care facem rapid un mix de condimente, intr-un castronel amestecam condimente in parti egale: piper
macinat, chilli, usturoi granulat si cimbru uscat macinat. Scurgem bine pestele
de apa presandu-l usor cu mana si il intindem pe o tava astfel incat pestele sa
fie asezat pe un rand, il saram la inceput cu sare fina apoi il condimentam cu amestecul
de condimente, nu amestecam pestele.
Lasam pestele la rece sa intre aromele in el timp de 20 minute apoi incingem bine un gratar sau un grill direct pe aragaz in bucatarie. Asezam fiecare peste pe rand pe gratarul incins bine si il lasam 2-3 minute pe o parte apoi il intoarcem timp de 1 minut si pe cealalta parte. Pestele se intoarce cand este bine facut si nu mai este lipit, cand este facut bine se desprinde singur de pe grill.
Se scoate pe farfurii si se serveste imediat cat timp este cald alaturi de o bautura rece si acidulata. Dar hamsia picanta este la fel de buna si rece atunci cand i se simt mult mai bine aromele. Alte preparate din peste si aici.
Lasam pestele la rece sa intre aromele in el timp de 20 minute apoi incingem bine un gratar sau un grill direct pe aragaz in bucatarie. Asezam fiecare peste pe rand pe gratarul incins bine si il lasam 2-3 minute pe o parte apoi il intoarcem timp de 1 minut si pe cealalta parte. Pestele se intoarce cand este bine facut si nu mai este lipit, cand este facut bine se desprinde singur de pe grill.
Se scoate pe farfurii si se serveste imediat cat timp este cald alaturi de o bautura rece si acidulata. Dar hamsia picanta este la fel de buna si rece atunci cand i se simt mult mai bine aromele. Alte preparate din peste si aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu