Retete Prajitura Negresa Cu Glazura De Ciocolata Si Nuci
Ce
prajituri mai facem. Prajitura Negresă un desert de nerefuzat, ceva dulce
aromat si parfumat cu multa ciocolata si nuca, o prajitura de casa gustoasa care
merita incercata neaparat, se prepara simplu, foarte rapid si are un gust deosebit. Pentru o forma de
yena rotunda de 24 cm sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-4
oua
-200
ml lapte
-300
g unt
-300
g faina
-300
g ciocolată
-300
g zahar
-3
linguri cu varf cacao
-1
lingurita praf de copt
-2
maini miez de nuca
-1
lingurita esenta de rom
-1
praf de sare
Mod
de preparare
Cum
se face prajitura negresa. Pentru inceput se pune pe foc laptele iar cand acesta este caldut
se adauga cantitatea de zahar si cacao si se amesteca bine pana cand compozitia
se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca.
Cat
timp compozitia este la racit se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace
miezul de nuca timp de 15 minute, faina se amesteca cu praful de copt iar ouale
se separa albusuri de galbenusuri si se mixeaza cu cate un praf de sare si o
lingura de zahar, vasul yena se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet sau faina.
In
compozitia calduta se pun pe rand albusurile, galbenusurile si faina amestecata
cu praful de copt, se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine
amestecate, la final se pune si esenta de rom.
Se
rastoarna compozitia prajiturii in tava si se da la cuptor pentru 40 minute, la
inceput la 180 grade apoi se reduce temperatura pana cand prajitura este
facuta.
Prajitura nu trebuie tinuta prea mult la cuptor sau la foc prea tare, la final trebuie sa aiba miezul moale si pufos si nu uscat si prea copt. Se verifica periodic si cand nu mai este lipicioasa la atingere si trece si testul scobitorii inseamna ca este gata si se lasa la racit.
Prajitura nu trebuie tinuta prea mult la cuptor sau la foc prea tare, la final trebuie sa aiba miezul moale si pufos si nu uscat si prea copt. Se verifica periodic si cand nu mai este lipicioasa la atingere si trece si testul scobitorii inseamna ca este gata si se lasa la racit.
Cand
prajitura este calduta se prepara glazura de ciocolata iar nucile se sfarama
mai grosier. Ciocolata se rupe bucati si se topeste la baine marie sau direct pe
foc foarte mic. Cand ciocolata este topita se adauga o lingura de unt si se
amesteca bine apoi se toarna glazura fierbinte peste prajitura astfel incat toata
suprafata ei sa fie acoperita, se presara miez de nuca din ambundenta si se lasa la racit.
Prajitura se portioneaza cand este racita bine, se serveste simpla cu mieji de nuci sau alaturi de o cana de lapte, iaurt sau ceai. Prajitura negresă, un desert gustos cu mult gust de ciocolata irezistibil si nuci prajite, o prajitură care-ti reda energia pentru intreaga zi si te rasfata asa cum meriti. Alte retete de prajituri si aici.
Prajitura se portioneaza cand este racita bine, se serveste simpla cu mieji de nuci sau alaturi de o cana de lapte, iaurt sau ceai. Prajitura negresă, un desert gustos cu mult gust de ciocolata irezistibil si nuci prajite, o prajitură care-ti reda energia pentru intreaga zi si te rasfata asa cum meriti. Alte retete de prajituri si aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu