Retete Peste La Cuptor Cu Sos De Castraveti
Un
peste cu o carne alba, dulce, gustoasa, cu putine oase este pastravul, iar
gatit la cuptor atat cat trebuie este minunat. Incearca reteta mea de pastrav
la cuptor preparat cat mai simplu posibil si servit cu un sos delicios si
anume sos de castraveti. Pentru doua portii avem nevoie de:
-2
pastravi
-2
linguri ulei de masline
-1
lamaie
-sare,
piper si cimbru dupa gust
-400
ml iaurt
-5
castraveti cornison
-½
legatura marar proaspat
Mod
de preparare
Cum
se face pastrav la cuptor cu sos de castraveti. Pestii foarte bine curatati si
spalati se scurg bine de apa si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru
macinat atat in interior cat si la exterior.
Se
pune intr-o tava dreptunghiulara o foaie de copt suficient de mare astfel incat
sa ajunga si pentru acoperit pestii. Se picura putin ulei si se asaza pestele
peste ulei ca sa nu se lipeasca, se baga in burtile pestilor feliute de lamaie,
se stropesc cu putin ulei si se acopera cu hartia de copt cat mai lejer. Se dau
la cuptor pentru 25 minute la 250 grade.
In
acest timp se prepara sosul de castraveti. Castravetii proaspeti se curata de
coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pune iaurtul intr-un castron incapator
si se amesteca bine cu putina sare si piper macinat, se pune mararul tocat
marunt si se amesteca apoi se pun castravetii si se amesteca usor.
Cand
pestele este gata se descopera cu grija din hartia de copt si se asaza pe
farfurii, se pune alaturi sos de castraveti din belsug si se serveste imediat
cat este cald.
Pastrav
cu sos de castraveti, o mancare de peste delicioasa, hranitoare si sanatoasa,
iar daca iti e pofta de retete de peste si preparate din peste nu rata aceasta
reteta usoara.
Alte retete cu pastrav: pastrav la gratar, pastrav la aburi, pastrav la cuptor cu lamaie, salata de pastrav afumat, pastrav la cuptor in sos de vin, pastrav in aluat fraged.
Alte retete cu pastrav: pastrav la gratar, pastrav la aburi, pastrav la cuptor cu lamaie, salata de pastrav afumat, pastrav la cuptor in sos de vin, pastrav in aluat fraged.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu