Retete Mancare Reteta Piept De Pui Cu Paste Si Sos Gorgonzola
Un
fel de mancare gustos si rapid se poate face in doar 15 minute din carne de pui,
paste si branza gorgonzola si anume pui cu sos gorgonzola. Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-4
felii piept de pui
-200
ml smantana de gatit
-150
branza cu mucegai gorgonzola
-2 linguri ulei de masline
-50 g unt
-usturoi granulat dupa gust
-sare, piper si cimbru dupa gust
-usturoi granulat dupa gust
-sare, piper si cimbru dupa gust
-patrunjel
proaspat pentru servit
Un
sos alb foarte gustos care merge de minune la fripturi si gratare, la salate, paste,
carne si peste este urmatoarea reteta de sos gorgonzola. Sosul se face foarte
simplu iar ingredientul de baza care da tot gustul este branza gorgonzola
italiana, branza cu mucegai.
Dar cum se face sosul gorgonzola, se pune intr-o tigaie o lingura ulei de masline si cantitatea de unt, se amesteca si se topeste bine untul apoi se pune branza gorgonzola taiata bucati si se amesteca continuu pana cand branza este topita in totalitate, apoi se pune smantana de gatit si se fierbe timp de 5 minute la foc mediu. La final se adauga sare si piper macinat dupa gust si se opreste focul, eu sare n-am mai pus deoarece branza este destul de sarata.
Sosul gorgonzola este un sos rapid si simplu de preparat care o sa dea gust in special gratarelor si fripturilor, pastelor, ciupercilor sau legumelor indiferent cum sunt gatite fierte sau la tigaie.
Dar cum se face sosul gorgonzola, se pune intr-o tigaie o lingura ulei de masline si cantitatea de unt, se amesteca si se topeste bine untul apoi se pune branza gorgonzola taiata bucati si se amesteca continuu pana cand branza este topita in totalitate, apoi se pune smantana de gatit si se fierbe timp de 5 minute la foc mediu. La final se adauga sare si piper macinat dupa gust si se opreste focul, eu sare n-am mai pus deoarece branza este destul de sarata.
Sosul gorgonzola este un sos rapid si simplu de preparat care o sa dea gust in special gratarelor si fripturilor, pastelor, ciupercilor sau legumelor indiferent cum sunt gatite fierte sau la tigaie.
Pieptul
de pui este cea mai simpla carne de gatit, se feliaza mai usor cand pieptul este semi-inghetat in felii ca pentru snitele dar mai grosute, se ung feliile cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, cimbru, piper macinat si usturoi granulat, apoi se tin la rece minim 30 minute sa prinda gust. Se incinge
un gratar, glill sau tigaie si se pun bucatile de carne de pui, se tin cate 2-3
minute pe fiecare parte pana cand prind o culoare de rumenit, depinde cat de bine
vrem sa fie facute, mie imi plac moi in interior si rumenite la exterior.
Dintre
paste poti alege tagliatelle, farfalle sau orice alte paste iti plac, pastele le poti
cumpara sau le poti face si acasa in bucatarie din ingredientele clasice adica 1 ou la 100 g
faina si o picatura de ulei. Pastele se fierb in apa cu sare conform prospectului de pe ambalaj apoi
se rastoarna intr-o sita si se clatesc sub jet de apa, apoi se scurg bine de
apa, se pun intr-un vas si se picura putin ulei de masline peste ele si se
amesteca usor.
Cum
se serveste, se pun paste in farfurie, se asaza langa paste sau peste ele doua bucati
de carne fripta, se pun 4-5 linguri de sos gorgonzola atat pe carne cat si pe paste
si se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt, se serveste imediat cat timp mancarea este calda. Alte retete cu pui si aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu