Retete Pastrav Prajit Taraneste In Crusta De Faina Si Malai
Ce retete cu pastrav mai gatim. Pastrav in crusta de
malai
este o reteta de peste prajit in stil
taranesc gustos si aspectuos, care merge servit clasic cu mujdei de usturoi si
mamaliguta, sau cu legume, orez, cartofi prajiti sau natur, sos tzatziki, diverse
salate, etc. Pastravul este un peste delicios, are putine oase iar carnea este
alba si dulce, se mananca foarte usor si este si sanatos.
Cum se face pastrav prajit in crusta de malai urmareste reteta mea, este o reteta cu pastrav usoara si simplu de preparat, pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-2
pastravi mici de dimensiunea tigaii
-1
lingurita sare grunjoasa
-1
lingurita piper macinat
-4
linguri malai grisat
-2
linguri faina alba
-200
ml ulei pentru prajit
Mod
de preparare
Pestele
bine curatat de solzi si intestine se spala sub jet de apa si se scurge bine, se
tamponeaza cu servetele si se condimenteaza cu sare si piper atat in
interior cat si la exterior, apoi se pastreaza la rece timp de 30 minute sa
prinda gust. In acest timp se pune ulei intr-o tigaie mare de 26 cm, iar intr-o
tavita se amesteca malaiul si faina.
Cum
se face pastrav prajit la tigaie ca la tara. Se da foc la aragaz iar cand
uleiul este bine incins se tavalesc pestii in amestecul de faina si malai pana
cand sunt bine acoperiti apoi se pun cu grija la prajit in uleiul incins.
Se lasa timp de 5 minute pe o parte apoi se intorc si pe cealalta parte. Cand sunt gata si devin aurii se scot pe farfurii si se servesc imediat cat sunt calzi cu ce ne place. Cine poate refuza un păstrăv prajit? Alte retete de peste si preparate din peste si aici.
Se lasa timp de 5 minute pe o parte apoi se intorc si pe cealalta parte. Cand sunt gata si devin aurii se scot pe farfurii si se servesc imediat cat sunt calzi cu ce ne place. Cine poate refuza un păstrăv prajit? Alte retete de peste si preparate din peste si aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu