Retete Mancare Cu Carne De Rata Reteta Rata Cu Visine
Ce
mancaruri cu carne de rata mai gatim. Un preparat din piept de rata mai
deosebit atat la gust cat si la aspect este urmatoarea reteta de piept de rata cu
sos de visine, un sos dulce acrisor, gustos si foarte aromat care merge de
minune servit langa pieptul de rață gatit dupa preferinta fiecaruia mai in
sange sau mai bine facut. Pentru patru portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-2
piepti de rata intregi
-sare,
piper, cimbru, usturoi granulat dupa gust
-200g visine proaspete sau congelate
-100ml vin rosu dulce sau demidulce
-1
lingura zahar
-1
lingura unt
Mod
de preparare piept de rata cu sos de visine
In
primul rand se prepara pieptul de rata. Pieptul de rata este bucata de carne cea
mai voluminoasa de la rata, dar care se face si cel mai usor si mai rapid in comparatie
cu celelalte bucati de carne. Cum se procedeaza, se taie pieptul de rata pe
jumatate rezultand doua bucati de piept suficiente pentru doua portii de mancare, se curata
de pielea care atarna in exces iar pielea ramasa pe piept se cresteaza usor cu
un cutit subtire si bine ascutit. Se asaza bucatile de piept cu pielea in jos
intr-o tigaie de fonta rece iar carnea de deasupra fara piele se condimenteaza
cu sare, piper macinat, cimbru uscat si usturoi granulat. Se lasa carnea sa
prinda gust timp de 10 minute timp in care se pregatesc visinele.
Visinele
daca sunt proaspete se spala si se curata de codite si samburi, iar daca sunt
congelate atunci se lasa la temperatura camerei sa se dezghete. Jumatate din
visine se mixeaza sau se paseaza trecandu-le printr-o sita.
Se
incalzeste cuptorul la 200 grade celsius apoi se aprinde aragazul si se frige pieptul
de rata aproximativ 6 minute cu pielea in jos pana cand aceasta devine rumenita
si crocanta, apoi se intoarce timp de 1-2 minute si invers. Se scurge grasimea
rezultata in alta tigaie iar tigaia cu pieptii de rata se baga in cuptor pentru
8 minute.
In
tigaia in care s-a scurs grasimea de rata se pun visinele pasate, visinele
ramase intregi, sucul de visine scurs de la visine, vinul, untul, zaharul si se tine pe foc mediu
pana cand compozitia se leaga, se opreste focul si se adauga un praf de sare si
piper si se potriveste gustul de dulce.
Cand
pieptul este gata dupa gustul fiecaruia se scoate din cuptor, se taie felii sau
se lasa intreg, se pune pe farfurii si se stropeste cu putina grasime de rata lasata in
tigaie si se serveste cu sos de visine alaturi. Alte retete cu rata: ciorba de rata, rata pe varza, tocanita de rata, rata cu portocale, ciulama de rata, pulpe de rata cu varza, piept de rata cu portocale, piept de rata cu prune, piept de rata cu legume si orez, piept de rata cu varza rosie, jumari de rata, friptura de rata. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu