Retete Aperitive Cu Peste Reteta Sprot Sarat Marinat
Un
aperitiv din peste gustos si foarte usor de preparat este urmatoarea reteta cu
sprot sarat si anume sprot sarat marinat care este gata in doar 10 minute. Reteta
este foarte simpla, iar urmatoarele ingrediente clasice le mai poti ajusta dupa
gustul propriu.
-500
g șprot sarat
-4 cepe mari
-150
ml otet
-100
ml apa
-1 lingura ulei
-½
lingurita boia de ardei dulce
-½
lingurita boia de ardei iute
-1
lingurita piper boabe
-1 foaie de dafin
Mod
de preparare
Modul
de preparare este foarte simplu, pestele sarat se pune intr-un castron si se
adauga peste el ulei, boia, dafin si piper. Sprotul se clateste inainte cu apa rece si i se curata capul daca este prea sarat si prea mare, daca este mic se lasa intreg. Ceapa se curata si se taie solzi,
se pune intr-un castron si se stropeste cu otet, se freaca intre degete pana
cand ceapa este desfacuta in solzisori si se inmoaie putin. Se adauga si ceapa cu tot cu otet in
castronul cu peste si se amesteca usor, se adauga apa si se gusta din zeama ca
sa nu fie exagerat de acra.
Se
lasa in castron si se acopera sau se pune in borcane si se mai completeaza cu
apa si otet daca mai este nevoie astfel incat pestele sa fie in zeama dar nu
exagerat de multa. Se pastreaza la rece cateva ore bune inainte sa fie servit
dar cel mai bun este incepand cu a doua zi cand gustul este desavarsit, iar din ce sta este si mai bun.
Este o gustare si un aperitiv rece, un aperitiv cu peste excelent pentru orice masa festiva sau de weekend alaturi de familie, este un peste marinat preparat fara fierbere care o sa-ti placa imediat. Alte retete de peste si preparate din peste si aici.
Este o gustare si un aperitiv rece, un aperitiv cu peste excelent pentru orice masa festiva sau de weekend alaturi de familie, este un peste marinat preparat fara fierbere care o sa-ti placa imediat. Alte retete de peste si preparate din peste si aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu