Retete Culinare Friptura De Pui La Tava In Sos De Bere Reteta De Casa
Ce
retete de fripturi mai gatim. O friptura cu carne de pui delicioasa si
foarte simplu si usor de preparat este urmatoarea reteta de friptura la cuptor si anume friptura de pui la tava in sos de bere. Pentru
prepararea ei sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-1 pui
grill intreg
-1
bere blonda (330 ml)
-2
linguri ulei de floarea soarelui
-sare,
boia, usturoi granulat dupa gust
-piper
boabe si piper macinat dupa gust
-salata
de sezon pentru garnitura
Mod
de preparare friptura de pui la cuptor cu sos de bere
Se
alege un pui mai mare de minim 1,5 kg, se parleste mai intai la flacara
aragazului pentru un gust mai bun dar si pentru a se indeparta puful si fulgii
nedoriti ramasi in special in zona tartitei si a ciocanelelor. Puiul apoi se
spala bine sub jet de apa rece si se taie pe jumatate astfel incat fiecare jumatate
sa contina piept, aripa si pulpa. Se sareaza cu sare grunjoasa peste tot, apoi
se condimenteaza dupa gust cu piper negru macinat, boia de ardei dulce si usturoi
granulat. Se asaza jumatatile de pui cu interiorul in jos intr-o tava de cuptor
unsa cu ulei, se lasa asa timp de 15-30 minute apoi se pun cateva boabe de piper si se
toarna berea in tava fara sa se stropeasca puiul, se da la cuptor pentru 60-90
minute la 220 grade, iar dupa 40 minute puiul se stropeste periodic cu sosul
format in tava pana la final cand este gata si frumos rumenit dupa gustul fiecaruia.
Friptura la tava se serveste calda cu cartofi prajiti si mujdei optional, dar obligatoriu cu o salata simpla si rapida de rosii cu ceapa si castraveti. Este o mancare cu carne consistenta care merge oricand, este foarte buna atat calda dar si rece. Este o reteta de friptura simpa, aromata si tare gustoasa, se prepara usor si nu trebuie sa stai langa ea. Eu la un pui am pus ca condimente: 1 lingurita cu varf usturoi granulat, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita piper boabe si ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita sare de mare, 2 linguri ulei si 330 ml bere.
Salata foarte simpla: 3 rosii mari taiate felii, 1 ceapa mica taiata solzi, 2 castraveti cornison taiati rondele, ½ ardei iute taiat rondele, ulei, sare si putin otet. Alte retete cu pui si aici, sau retete de fripturi aici. Pofta Buna!
Friptura la tava se serveste calda cu cartofi prajiti si mujdei optional, dar obligatoriu cu o salata simpla si rapida de rosii cu ceapa si castraveti. Este o mancare cu carne consistenta care merge oricand, este foarte buna atat calda dar si rece. Este o reteta de friptura simpa, aromata si tare gustoasa, se prepara usor si nu trebuie sa stai langa ea. Eu la un pui am pus ca condimente: 1 lingurita cu varf usturoi granulat, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita piper boabe si ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita sare de mare, 2 linguri ulei si 330 ml bere.
Salata foarte simpla: 3 rosii mari taiate felii, 1 ceapa mica taiata solzi, 2 castraveti cornison taiati rondele, ½ ardei iute taiat rondele, ulei, sare si putin otet. Alte retete cu pui si aici, sau retete de fripturi aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu