Hamsie prajita in crusta de malai


Hamsie prajita in crusta de malai retete culinare,

Daca vrei o reteta cu hamsie gustoasa nu rata aceasta reteta cu peste si anume hamsie prajita in crusta de malai. Ce sa spun mai mult, hamsia o sa iasa mai dulce si mai aromata, usor crocanta la exterior datorita malaiului dar cu mijlocul moale si mult mai bun. Alte retete de peste si preparate din peste gasesti si aici, dar mai intai incearca reteta mea cu peste hamsie
Hamsie in crusta de malai retete culinare,

Hamsia proaspata se curata de cap si intestine, se spala bine sub jet de apa rece si se pune intr-o sita sa se scurga presand-o usor cu palma, se sareaza si se amesteca sa prinda bine tot pestele sare, apoi se lasa 10-15 minute sa intre sarea in ea. Nu se pune multa sare pentru un peste dulce, eu la 1 kg de peste am pus maxim 1 lingurita rasa de sare grunjoasa. 

Intr-o farfurie intinsa se amesteca malai cu faina in proportie de 2:1, se trece hamsia prin malai tavalind-o bine pana cand este bine acoperita si apoi se prajeste la tigaie in baie de ulei. Eu am prajit hamsie pe scobitoare asa ca inainte s-o trec prin malai am prins pe cate-o scobitoare cate 4-5 pesti, se prajesc mult mai usor si sunt mult mai estetici. Se serveste calda dar si rece cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda. 

Alte retete cu hamsie si aici, dar incearca si pastrav in crusta de malai reteta este aici, iar daca-ti ramane hamsie prajita pentru a doua zi nu rata un sandwich cu peste reteta este aiciPofta Buna! 
Hamsie prajita retete culinare,

Peste prajit in crusta de malai retete culinare,

Hamsie prajita cu mujdei de usturoi retete culinare,

2 comentarii: