Daca
vrei o reteta cu hamsie gustoasa nu rata aceasta reteta cu peste si anume
hamsie prajita in crusta de malai. Ce sa spun mai mult, hamsia o sa iasa mai dulce si mai aromata, usor crocanta la exterior datorita malaiului dar cu
mijlocul moale si mult mai bun. Alte retete de peste si preparate din peste gasesti
si aici, dar mai intai incearca reteta mea cu peste hamsie.
Hamsia
proaspata se curata de cap si intestine, se spala bine sub jet de apa rece si se
pune intr-o sita sa se scurga presand-o usor cu palma, se sareaza si se
amesteca sa prinda bine tot pestele sare, apoi se lasa 10-15 minute sa intre
sarea in ea. Nu se pune multa sare pentru un peste dulce, eu la 1 kg de peste
am pus maxim 1 lingurita rasa de sare grunjoasa.
Intr-o
farfurie intinsa se amesteca malai cu faina in proportie de 2:1, se trece
hamsia prin malai tavalind-o bine pana cand este bine acoperita si apoi se
prajeste la tigaie in baie de ulei. Eu am prajit hamsie pe scobitoare asa ca
inainte s-o trec prin malai am prins pe cate-o scobitoare cate 4-5 pesti, se
prajesc mult mai usor si sunt mult mai estetici. Se serveste calda dar si rece
cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda.
Super! :)
RăspundețiȘtergereCei mai buni...
RăspundețiȘtergere