O
reteta cu prune pentru iarna este si dulceata de prune,
simplu de preparat, aromata si parfumata, gustoasa si naturala deoarece este o dulceata de casa facuta de mana ta. Cum
se face dulceata de prune pentru iarna
urmareste reteta mea.
Ingrediente
-prune
romanesti bine coapte
-zahar
-sare
de lamaie
Mod
de preparare
Ca
la orice dulceata se vor folosi fructe si zahar in parti egale, deci la un kg
de prune spalate si curatate de samburi avem nevoie de un kg de zahar si un
pliculet sare de lamaie.
Cum se procedeaza, se
pun fructele intr-un ceaun sau o craticioara cu fundul mai gros si se amesteca
cu cantitatea de zahar.
Se pune imediat pe foc si se amesteca periodic pana cand zaharul este topit si prunele isi lasa zeama. Se fierbe la foc mic aproximativ 90 minute pana cand dulceata este gata, la final se adauga sarea de lamaie, se amesteca bine si se opreste focul.
Se pune imediat pe foc si se amesteca periodic pana cand zaharul este topit si prunele isi lasa zeama. Se fierbe la foc mic aproximativ 90 minute pana cand dulceata este gata, la final se adauga sarea de lamaie, se amesteca bine si se opreste focul.
Se
pune fierbinte in borcane bine sterilizate inainte si se acopera cu capace, se intorc
borcanele cu capacele in jos pentru cateva minute apoi se lasa cu capacele in
sus pana cand se racesc bine. A doua zi se depoziteaza in camara cu bunatati.
Dulceata
de prune de casa, un desert si ceva dulce foarte bun, o dulceata care completeaza lista cu dulceturi de casa pentru iarna. Alte retete cu prune si
aici, sau retete de gemuri si dulceturi aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu