Cea
mai buna reteta de chec cu ciocolata. Cum se face un chec cu glazura de ciocolata,
un chec cu nuca, un chec pufos cu cacao, un chec rapid, aromat si parfumat, un
desert si ceva dulce foarte bun indragit de toata lumea si cu amintiri placute inca
din copilarie.
Pentru
un chec pufos preparat intr-o forma mare de cozonac 39/13 sunt necesare urmatoarele
ingrediente:
-5
oua
-1
cana de zahar
-1
cana de faina
-1
lingurita praf de copt
-1
lingura de ulei
-1
lingura de cacao
-1
lingurita de unt
-1
praf de sare
-coaja
rasa de la o portocala
-1
lingurita esenta de rom
-1
pluculet zahar vanilat
-22
nuci
Mod
de preparare
Checul
este cea mai simpla prajitura realizata rapid dintr-o compozitie obtinuta prin simpla
amestecare a ingredientelor: faina, oua, zahar, praf de copt si arome, el poate
fi facut simplu sau cu adaos de cacao, nuci, rahat, stafide sau fructe. Cum
procedam:
-separam
albusurile de galbenusuri in doua castroane si presaram putina sare deasupra peste amandoua,
-mixam
albusurile pana devin spuma, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de zahar
si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea consistenta si lucioasa,
-peste
galbenusuri adaugam restul de zahar, zaharul vanilat si uleiul dupa care mixam bine
pana cand zaharul s-a topit complet si am obtinut o o crema de galbenusuri consistenta,
-separat
amestecam faina impreuna cu praful de copt,
-adaugam
crema de galbenusuri peste albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o
furculita pana cand se incorporeaza, scoatem 3 linguri din aceasta compozitie si
o mixam impreuna cu cacaoa si esenta de rom,
-adaugam
treptat faina peste compozitia de albusuri cu galbenusuri si amestecam usor pana cand
se incorporeaza toata faina iar compozitia sa ramana aerata,
-pregatim
tava de cozonac, o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina,
apoi asezam compozitia in tava si presaram deasupra jumatate din miejii de nuca
si ii amestecam putin in compozitie,
-turnam
deasupra compozitia de cacao si amestecam usor in cerc cu o furculita formand arabescuri,
-asezam
deasupra restul nucilor si coacem tava in cuptorul incins la 180 grade timp de
40 minute sau pana cand checul este gata,
-scoatem
chec-ul din cuptor, il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca,
-dupa
ce s-a racit il pudram cu zahar pudra si il taiem felii drepte sau oblice dupa preferinta.
Chec
cu nuci si cacao, un desert minunat, pufos, dulce si aromat de care nu te mai saturi
mancand. Merge servit alaturi de o cana de ceai, cafea, capucino, lapte, iaurt sau vin
de butuc. Alte retete de checuri simple si aici, sau retete de deserturi aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu