Retete Mancaruri Taranesti Romanesti Reteta Cu Pui Si Cartofi
O
reteta de mancare romaneasca gustoasa si usor de preparat este urmatorul fel de mancare cu
carne de pui si cartofi care o sa te incante cu gustul bun si delicios si anume pui cu
cartofi taranesti. Reteta este simpla, cartofii vor fi preparati la tigaie iar carnea de pui va fi
preparata la cuptor. Cum se face reteta de pui cu cartofi urmareste reteta mea.
Ingrediente cartofi taranesti
-1kg cartofi
-1
ceapa rosie mare
-5
linguri ulei
-250g branza
-3
linguri smantana
-2
linguri iaurt
-1
lingura mustar
-sare
si piper macinat dupa gust
-patrunjel
si marar verde tocat marunt
Ingrediente
friptura de pui
-carne
de pui (pulpe, aripi, piept)
-2
linguri ulei
-½
lingurita sare grunjoasa
-½
lingurita piper macinat
-½
lingurita cimbru uscat
-½
lingurita usturoi granulat
-1
lingurita boia de ardei dulce
-patrunjel
verde tocat marunt
Mod
de preparare friptura de pui cu cartofi taranesti
Cartofii
se curata de coaja, se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert timp de
10-15 minute in putina apa cat sa-i acopere in care am pus si putina sare. Dupa
acest timp se scurg bine si se pun intr-o tigaie incinsa, peste ei punem ulei
si amestecam usor cu o paleta ca sa nu-i zdrobim aproximativ 30 minute.
In
acest timp se pregateste o crema de branza, smantana, iaurt si mustar, ceapa
rosie tocata fin, se potriveste de sare si se toarna in tigaie peste cartofi. Se
incorporeaza bine si crema inca 5 minute apoi se opreste focul si se adauga
verdeata tocata marunt.
Mod
de preparare friptura de pui la cuptor
Carnea
de pui se parleste, se spala si se cresteaza, apoi se lasa deoparte. Separat se
pregateste un mix din sare, piper, cimbru, boia, ulei si patrunjel verde tocat
marunt. Dupa ce se amesteca bine se unge carnea peste tot si fiecare bucata de
carne se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se acopera si tava
cu hartie si se da la cuptor pentru 30 minute la 180-200 grade celsius, la final se
descopera timp de 5 minute sa se rumeneasca.
Friptura
se serveste calda dar si rece este la fel de buna, se asaza pe farfurii carne
si cartofi iar deasupra se presara patrunjel proaspat tocat marunt. Alaturi de
friptura merge un vin bun sau o bere rece si bineinteles salate sau muraturi
dupa preferinta. Alte retete de cartofi taranesti si aici, retete cu pui aici, sau retete de fripturi aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu