Retete Pastrama La Ceaun Cu Mamamliguta Si Tulburel Reteta De Casa
Retete culinare mancare romaneasca rapida gatita pas cu pas cu poze. O friptura cu carne de porc aromata
si tare gustoasa este urmatoarea reteta cu pastrama si anume pastrama de porc
la ceaun servita cu mujdei si mamaliguta si bineinteles cu un pahar de tulburel
care merge ca uns langa aceasta friptura de porc minunata. Cum se face pastrama de casa, o reteta simpla si usoara este aici.
Ingrediente
pentru 3-4 portii de pastrama la ceaun
-1kg pastrama (porc, oaie, capra)
-1
lingura untura de porc
-50ml vin alb demisec
-mamaliguta pentru servit
-mujdei pentru servit (obtional)
-tulburel rece servit ca bautura
-mamaliguta pentru servit
-mujdei pentru servit (obtional)
-tulburel rece servit ca bautura
Mod
de preparare pastrama cu tulburel
Daca
inca n-ai mancat pastrama cu tulburel te rog sa incerci imediat aceasta reteta romaneasca pana cand nu fierbe
de tot mustul si se transforma in vin. Cum se procedeaza, pentru inceput se pregatesc
ingredientele si anume, se pune un ceaun pe foc iar pastrama (pastrami) se portioneaza in
bucati potrivit de mari.
Cand ceaunul este bine incins se pune untura, apoi se adauga pastrama care se inabusa bine acoperind ceaunul cu un capac timp de 15-20 minute.
In acest timp se stropeste pastrama si cu putin vin alb care o sa-i dea un plus de aroma si o s-o fragezeasca. La final se lasa 2-3 minute si fara capac ca sa prinda culoare, o poti face dupa gustul tau mai rumenita sau mai putin rumenita.
Pastrama la ceaun se serveste ca orice friptura de porc cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi, muraturi sau castraveti murati si bineinteles un pahar de tulburel rece care o sa-i puna capac mancarii si o sa ajute si la digestie.
Alte retete de pastrama si aici sau retete de fripturi aici, retete de mamaliga aici. Pofta Buna!
Cand ceaunul este bine incins se pune untura, apoi se adauga pastrama care se inabusa bine acoperind ceaunul cu un capac timp de 15-20 minute.
In acest timp se stropeste pastrama si cu putin vin alb care o sa-i dea un plus de aroma si o s-o fragezeasca. La final se lasa 2-3 minute si fara capac ca sa prinda culoare, o poti face dupa gustul tau mai rumenita sau mai putin rumenita.
Pastrama la ceaun se serveste ca orice friptura de porc cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi, muraturi sau castraveti murati si bineinteles un pahar de tulburel rece care o sa-i puna capac mancarii si o sa ajute si la digestie.
Alte retete de pastrama si aici sau retete de fripturi aici, retete de mamaliga aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu