Cum
se face peste si legume la aburi. O reteta cu peste chefal si multe legume este
urmatoarea reteta in vas zepter si anume peste cu legume la aburi. Este o
mancare sanatoasa si preparata corect isi pastreaza toate aromele si
gusturile, ideala in cure si diete pentru sanatate.
Pentru
doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-2
pesti (chefal, salau)
-4
morcovi baby
-2
cepe mici
-2 ciuperci champignon
-2 ciuperci champignon
-4
crengute broccoli
-1
stiulete de porumb dulce
-2
sfecla rosie
-1
lamaie mare
-2 catei de usturoi
-2 catei de usturoi
-1
lingura ulei de masline extravirgin
-½
lingurita sare de mare
-1
crenguta de cimbru
Mod
de preparare
Pestele
se curata de solzi, intestine si branhii, se lasa intreg sau i se taie capul,
apoi i se taie aripioarele si se spala bine sub jet de apa rece. Se presara
putina sare atat la interior cat si la exterior si se pastreaza la rece timp de
15 minute, timp in care se pregatesc legumele. Daca suntem in criza de timp putem foarte bine folosi si legume congelate.
Se
aleg legume de preferinta mai mici pentru a se lasa intregi. Se curata toate
legumele si se lasa intregi, numai stiuletele de porumb se taie pe jumatate,
apoi se spala sub jet de apa rece si se asaza in vasul pentru gatit la aburi. Se
pune si pestele printre legume, se completeaza cu apa vasul de jos si se da foc la
aragaz. Se pun in vasul cu peste si legume cateva plante aromatice dupa gust,
se acopera vasul cu capac si se fierb la aburi la foc mediu timp de 20 minute.
Atat
pestele cat si legumele se servesc calde cu zeama de lamaie. Se asaza pe
farfurii cate un peste, legume din fiecare, o bucata de porumb si se stropesc
toate cu zeama de lamaie. Alte retete si preparate din peste si aici sau retete la aburi aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu