Un
mic dejun sanatos si consistent este urmatoarea reteta de post cu hrisca si
avocado si anume turte din faina de hrisca coapte pe grill sau gratar servite
cu guacamole sau pasta de avocado, crema de avocado. Cum se fac niste turte de hrisca rapide si tare gustoase urmareste reteta mea, pentru sapte turtite sunt
necesare urmatoarele ingrediente:
-1
cana de faina de hrisca (250g)
-1
lingura de faina de grau 650
-1
ceasca apa calduta (150ml)
-½
lingurita sare dupa gust
Iar
pentru crema de avocado sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-1
avocado bine copt
-zeama
de la ½ lamaie
-1
catel de usturoi
-sare
dupa gust
-ardei
iute, ceapa, rosii pentru ornat
Mod
de preparare
In
primul rand se face crema de avocado astfel, daca avocado este bine copt atunci
se taie pe jumatate si cu ajutorul unei linguri i se curata bine pulpa de pe
coaja si se paseaza cu o furculita. Daca avocado nu este bine copt atunci se curata
de pe coaja si se mixeaza cu un mixer vertical. Usturoiul se curata si se
piseaza foarte bine, se amesteca pasta de avocado cu usturoiul pasat, se adauga
dupa gust sare, zeama de lamaie si se pastreaza la rece. In pasta de avocado se mai poate pune
ceapa taiata fin si rosii taiate cubulete mici, rezultand un guacamole gustos,
o reteta de guacamole este aici.
Cum
se fac turtele de hrisca, se amesteca intr-un castron faina de hrisca cu apa
calduta si putina sare. Se amesteca bine si se lasa timp de 10 minute sa se odihneasca, apoi se
rastoarna continutul pe blatul de lucru presarat cu faina si se framanta pana
cand se incorporeaza toata faina, dupa care se face sul si de imparte aluatul in
sapte parti egale si se modeleaza sapte bilute. Se preseaza fiecare biluta usor
cu podul palmei pana la dimensiunea dorita, apoi se dezlipesc cu grija de pe
blat si se frig la grill cate 2-3 minute pe ambele parti. Cand sunt frumos
rumenite se scot intr-un prosop si se tin invelite minim cinci minute sau pana in momentul servirii.
Turtite
de hrisca cu guacamole, o mancare sanatoasa si satioasa. Se pot modela mai grosute daca le vrem mai moi, sau subtiri daca le dorim mai crocante. Cum se servesc
turtitele cu avocado, se pune pe fiecare turta de hrisca calda cate trei
lingurite de guacamole si se intinde frumos, apoi se decoreaza cu rondele de
ardei iute, cubulete de branza tofu, feliute de rosii cherry sau rondele de
ceapa. Turtele se servesc calde fiind cele mai bune, dar se pot pastra invelite
in prosop si servite si dupa ce s-au racit. Alte retete cu hrisca si aici, retete cu avocado aici, sau retete de post aici.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu