Pe langa traditionala fasole cu carnati servita cu ocazia zile de 1 Decembrie, cei care tin post au dezlegare la peste si pot manca urmatoarea reteta delicioasa. O
mancare de peste rapida si usor de preparat, un gratar de peste cu legume tare
gustos preparat in special in timpul postului este
urmatoarea reteta cu peste macrou si anume macrou la gratar cu sos de ardei si rosii
coapte.
Este un alt fel de saramura de peste des intalnita in bucataria romaneasca, este o mancare taraneasca care o sa-ti placa imediat. Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
Este un alt fel de saramura de peste des intalnita in bucataria romaneasca, este o mancare taraneasca care o sa-ti placa imediat. Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-2
pesti macrou
-sare,
cimbru si piper dupa gust
-1
borcan mare rosii si ardei copti (800ml)
-mamaliga
sau paine de casa pentru servit
Mod
de preparare
Pestele
se curata, se spala bine sub jet de apa si se portioneaza, apoi se condimenteaza
cu putina sare, cimbru si piper macinat dupa gust si se pastreaza la rece timp
de 15 minute ca sa intre aromele in el. In acest timp se pregatesc celelalte ingrediente,
se pune de mamaliga daca se serveste mancarea cu mamaliga, se pune o tigaie sau
un grill pe aragaz, iar intr-o craticioara potrivit de mare se pune un borcan
de rosii si ardei copti.
Daca
inca nu avem rosii si ardei copti la borcan atunci facem rapid cateva legume
coapte, o reteta de sos pentru gratar foarte simpla este si aici. Se pun pe
gratarul incins sau pe grill 4 ardei capia, 5-6 rosii bine coapte si 1 ardei
iute, se intorc periodic pana cand sunt bine coapte apoi se scot pe o farfurie.
Ardeii se curata de coaja si cotor si se taie fasii iar rosiile se curata de
coaja si cotor si se paseaza cu o furculita. Se amesteca rosiile pasate cu
ardeii copti si ardeiul iute si gata sosul, la final se potriveste gustul de
sare si consistenta lui picurand putina apa daca sosul este prea gros.
Cand
toate ingredientele sunt gata se pune pestele pe grill si se frige pe ambele
parti pana cand este gata. Cand pestele este facut se ia de pe grill si se pune
in craticioara cu sos cald si se se amesteca usor introducandu-l bine in
sos.
Se pune craticioara putin pe foc sa se incalzeasca bine apoi se serveste, se pun bucati de peste in farfurii, alaturi se pun bucati de ardei copti si mult sos de rosii coapte, dar sa nu uitam de mamaliguta calda si o bautura buna alaturi. Macrou la gratar cu rosii si ardei copti o mancare romaneasca, gustoasa si sanatoasa foarte potrivita de Centenar si de Ziua Natioanala a tuturor romanilor. "La multi Ani Romania!" Alte retete de peste si aici.
Se pune craticioara putin pe foc sa se incalzeasca bine apoi se serveste, se pun bucati de peste in farfurii, alaturi se pun bucati de ardei copti si mult sos de rosii coapte, dar sa nu uitam de mamaliguta calda si o bautura buna alaturi. Macrou la gratar cu rosii si ardei copti o mancare romaneasca, gustoasa si sanatoasa foarte potrivita de Centenar si de Ziua Natioanala a tuturor romanilor. "La multi Ani Romania!" Alte retete de peste si aici.
Pofta
Buna!
Am preparat si eu macrou cu rosii coapte si ardei kapia copti si reteta ta este de nota 10!felicitari!
RăspundețiȘtergere