O
masa de peste rapida si gustoasa este urmatoarea reteta de peste cu susan si
multe mirodenii preparat la cuptor in sos de vin rosu. Eu am folosit peste
macrou, un peste cu carnea alba fara oase si solzi, se gateste usor, e gras si
gustos si nu in ultimul rand mai ieftin in comparatie cu ceilalti pesti. Am
folosit condimente si plante aromatice uscate: marar, patrunjel, cimbru,
busuioc, usturoi granulat, boia de ardei dulce, piper negru macinat, sare de
mare. Preparatul este gata in maxim 40 minute iar ca ingrediente pentru doua portii
sunt necesare:
-2
pesti macrou
-2
lingurite seminte de susan
-1
lingurita piper negru macinat
-1
lingurita boia de ardei dulce
-1
lingurita usturoi granulat
-½ lingurita de marar, patrunjel, cimbru, busuioc
-1
lamaie mare
-200
ml vin rosu de butuc
Mod
de preparare
Pestele
se curata de intestine si i se taie capetele si cozile, se spala bine sub jet
de apa rece si se scurge, apoi se taie pe jumatate si iar pe jumatate pe lung
indepartand sira cu oase. Se asaza fileurile de peste cu pielea in jos intr-o
tava de cuptor mica astfel incat pestele sa incapa pe un singur rand dar sa nu
mai ramana loc liber pe langa el.
Se stropesc bucatile de peste cu zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu un praf de sare fina si cu restul condimentelor: sare, usturoi, cimbru, piper, boia, marar, patrunjel si busuioc, se lasa timp de cinci minute apoi se adauga vinul rosu atat cat sa acopere pestele pana la jumatate. Optional intre bucatile de peste se pot pune feliute de lamaie.
Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220 grade, iar cand pestele este frumos rumenit se pune in farfurii si se serveste stropit cu sosul din tava alaturi de o mamaliga sau o paine proaspata si un pahar de vin bun. Alte retete de peste si preparate din peste si aici.
Se stropesc bucatile de peste cu zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu un praf de sare fina si cu restul condimentelor: sare, usturoi, cimbru, piper, boia, marar, patrunjel si busuioc, se lasa timp de cinci minute apoi se adauga vinul rosu atat cat sa acopere pestele pana la jumatate. Optional intre bucatile de peste se pot pune feliute de lamaie.
Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 220 grade, iar cand pestele este frumos rumenit se pune in farfurii si se serveste stropit cu sosul din tava alaturi de o mamaliga sau o paine proaspata si un pahar de vin bun. Alte retete de peste si preparate din peste si aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu