Turte
de hrisca la cuptor, un fel de mancare foarte sanatos, hranitor si gustos care
se prepara dupa o reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de turte de hrisca coapte la cuptor avem nevoie de 300g faina de hrisca bio, 50g faina neagra, 300ml apa calduta, 2 linguri susan alb, sare de mare dupa gust.
Cum
facem noua turte de hrisca, punem hrisca intr-un castron si turnam deasupra apa
calduta, amestecam pana cand obtinem un terci potrivit de moale pe care-l lasam
la inmuiat 40-60 minute. In acest timp preparam pasta de masline sau crema de masline
dietetica.
Pasta
de masline dietetica este o reteta de mancare naturala, gustoasa si
consistenta. Pasta
de masline dietetica se prepara foarte rapid si avem nevoie doar de doua ingrediente:
200g masline kalamata sau masline negre, zeama de la o lamaie, rosii chery
pentru ornat. Maslinele se curata de samburi si se pun in vasul de la blender
apoi se adauga zeama de lamaie. Cu ajutorul blenderului se paseaza maslinele
pana cand se obtine o pasta, dupa care se asaza pasta intr-un castronel si se
orneaza cu rosii chery. Pasta de masline este foarte gustoasa, dietetica si
hranitoare. Se poate servi cu turte de hrisca calde sau cu paine proaspata,
paine prajita, fiind un preparat reusit, simplu si usor pentru oricine.
Dupa
acest timp adaugam faina neagra peste terciul de hrisca, amestecam si incepem sa framantam pana cand se
obtine un aluat potrivit de moale. Rulam aluatul sub forma unui sul si il taiem
in 9 bucati. Din fiecare bucata modelam o bila pe care presaram deasupra putin
susan si apoi o presam usor pana cand obtinem o turta de 1 cm grosime.
Continuam la fel si cu celelalte bucati.
Asezam
turtele intr-o tava si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de
30 minute pana cand sunt coapte. Le scoatem din cuptor si le infasuram intr-un
prosop sa se mentina calde si moi pana cand le mancam.
Turte de hrisca, gustoase si hranitoare, dar mai ales sanatoase, un deliciu culinar in perioadele de post sau pentru cei care mananca sanatos, o alternativa reusita la produsele de panificatie care contin gluten. Sunt foarte pufoase, in poze sunt taiate cu cutitul, sfatul meu este sa fie rupte cu mana. Se pot servi cu pasta de masline sau simple, avand un gust placut, si o textura usor crocanta la exterior dar moale la interior. Dar incearca si turte de hrisca cu guacamole aici, alte retete cu hrisca si aici sau retete de post aici.
Turte de hrisca, gustoase si hranitoare, dar mai ales sanatoase, un deliciu culinar in perioadele de post sau pentru cei care mananca sanatos, o alternativa reusita la produsele de panificatie care contin gluten. Sunt foarte pufoase, in poze sunt taiate cu cutitul, sfatul meu este sa fie rupte cu mana. Se pot servi cu pasta de masline sau simple, avand un gust placut, si o textura usor crocanta la exterior dar moale la interior. Dar incearca si turte de hrisca cu guacamole aici, alte retete cu hrisca si aici sau retete de post aici.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu