Clatite cu varza calita reteta

Retete Culinare Clatite Umplute Cu Varza Murata Calita



Clatite cu varza calita retete culinare,

O fel de mancare gustos, rapid si tare interesant este urmatoarea reteta de clatite umplute cu varza calita. Reteta este usoara si poate fi servita atat ca o simpla gustare, aperitiv sau de ce nu ca o mancare adevarata. 

Ingrediente clatite pufoase 
-200 g faina 
-2 oua 
-150 ml apa minerala 
-100 ml lapte 
-un praf de sare 
-20 ml ulei pentru prajit 

Ingrediente varza murata calita 
-500 g varza murata 
-1 lingura untura de porc 
-1 lingurita pasta de tomate 
-½ lingurita piper, boia si cimbru 
-100 ml apa 

Mod de preparare clatite umplute cu varza murata calita 
Cum se procedeaza, in primul rand se prepara aluatul pentru clatite care trebuie sa stea la rece jumatate de ora inainte de folosire, timp suficient in care se va prepara rapid varza calita
-ouale se bat bine cu un praf de sare, se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina si se subtiaza compozitia cu lapte, apoi se incorporeaza restul de faina si se subtiaza compozitia cu apa minerala, compozitia de clatite se pastreaza la rece. Cateva retete de clatite si modul de preparare il poti gasi si aici
-varza murata se spala sub jet de apa rece si se scurge bine de zeama, apoi se desface in frunze si se alege de cotoare si la final se taie fideluta, 
-se incinge putina untura intr-o craticioara si se caleste varza la foc tare cateva minute amestecand continuu, apoi se adauga foarte putin bulion doar pentru gust, cimbru macinat, boia de ardei dulce, piper macinat si se continua calirea inabusit picurand din cand in cand cate putina apa aproximativ 20 minute, alte retete de varza gatita sunt si aici
-cand varza calita este gata se lasa la foc foarte mic ca sa se pastreze calda si se prajesc clatitele, 
-intr-o tigaie se picura foarte putin ulei si se incinge bine apoi cu un polonic se adauga din compozitia de clatite rasucind tigaia astfel incat fundul tigaii sa fie acoperit complet cu un strat subtire de aluat, 
-se tine doua minute apoi clatita se intoarce si pe partea cealalta si se mai prajeste un minut, se continua pana cand aluatul este terminat, 
-peste fiecare clatita se pun cate doua linguri pline de varza gatita si se ruleaza sul, iar cand toate clatitele sunt umplute se servesc imediat cat timp sunt calde, pofta buna! 
Clatite cu varza murata calita reteta,

Ciorba de sira de porc

Retete Borsuri Si Ciorbe Reteta Ciorba De Oase De Porc


Ciorba de sira de porc retete culinare,

O ciorba de porc in special din oase de porc si acrita cu bors si zeama de varza este urmatoarea ciorba de sira de porc, un fel de mancare servit in special a doua zi dupa Craciun sau Revelion. 

Ingrediente Ciorba de porc 
-5-6 bucati sira spinarii de porc 
-1 ceapa mare 
-1 morcov mic 
-1 ardei gras 
-2 cartofi normali 
-1 bucatica mica de telina 
-1 rosie sau o lingurita bulion 
-1 lingura orez 
-1,5 l apa 
-1 l bors 
-200 ml zeama de varza de casa 
-verdeata proaspata (leustean) 

Mod de preparare Ciorba de porc 
In mod normal in ciorba de oase nu se pun prea multe zarzavaturi, dupa parerea mea o ceapa este suficienta pentru o ciorba din oase de porc buna si gustoasa. In cazul de fata deoarece umblu putin la gust adaugand putina zeama de varza fac o exceptie adaugand si cateva legume. 
-sira de porc portionata in bucati rezonabile se spala cu apa rece si apoi se pune sa fiarba timp de 30-40 minute in apa cat s-o acopere, 
-dupa acest timp se adauga toate legumele curatate si taiate astfel: ceapa tocata marunt, morcovul, rosia, ardeiul si telina taiate cubulete mici, cartofii taiati cuburi dar tot mici, 
-separat in alt vas se pune borsul la fiert amestecat cu putina zeama de varza, 
-dupa 10 minute se adauga orezul iar dupa inca 5 minute cand carnea si legumele sunt fierte se adauga borsul cu zeama de varza si se amesteca, se pune verdeata tocata marunt si se opreste focul, 
-se lasa ciorba cateva minute sa rasufle apoi se serveste calda cu un ardei iute alaturi, alte retete de ciorbe si borsuri aici, pofta buna! 
Ciorba de oase de porc retete culinare,

Ciorba de porc retete culinare,