Retete Culinare Supa De Rosii Cu Carne De Pui Reteta Traditionala
O
reteta de mancare foarte buna si gustoasa care merge foarte bine iarna in
zilele mai friguroase este supa de rosii cu carne de pui. Supa de rosii cu pui
se prepara foarte simplu si usor iar pentru prepararea ei avem nevoie de
urmatoarele ingrediente.
Ingrediente
supa de rosii cu pui
-carne
de pui pentru ciorba (aripi, tartita, spinari)
-2
cepe mari
-2
morcovi
-1
felie de telina
-3
cartofi
-2
borcane mari suc de rosii (800ml)
-fidea
(2 gheme)
-½
lingurita piper boabe
-½
lingurita sare
-2
catei de usturoi
-patrunjel
proaspat sau uscat
Mod
de preparare supa de rosii cu pui
Spalam
bine carnea de pui apoi o punem intr-o
oala cu un litru de apa rece si o punem la fiert. Cand incepe sa dea in clocot o
spumam bine, o acoperim cu un capac, micsoram focul si o lasam sa fiarba timp de 10
minute. Intre timp curatam si spalam legumele, taiem marunt ceapa, morcovii,
telina, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. Punem legumele in oala si le
lasam sa fiarba impreuna cu carnea. Cand s-au fiert toate ingredientele adaugam sucul de rosii, mai completam putin cu apa daca mai e nevoie si lasam supa de rosii sa fiarba.
Cand incepe sa dea in clocot punem boabele de piper, cateii de usturoi, fideaua
si potrivim gustul de sare. Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi o oprim si presaram
deasupra patrunjel dupa care o acoperim cu capacul 5-10 minute si apoi o putem manca.
Supa
de rosii cu carne de pui, o mancare romaneasca delicioasa, gustoasa si aromata, care te incalzeste si iti da energie intr-o zi friguroasa de iarna alaturi
de cei dragi. Alte retete de supe si ciorbe si aici, sau retete cu pui aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu