Paste cu ciuperci reteta

Retete Culinare Mancare De Paste Cu Legume Si Ciuperci Reteta De Post



Paste cu ciuperci reteta,

O mancare cu paste rapida si tare gustoasa este urmatoarea reteta de paste cu ciuperci. Este o mancare de post simplu si foarte rapid de gatit si acasa in bucatarie deoarece in maxim 15 minute este gata si se poate servi. Pentru patru portii de mancare de paste cu legume si ciuperci sunt necesare urmatoarele ingrediente. 

Ingrediente paste de post 
-500g paste fainoase (penne rigate) 
-300g ciuperci champignon 
-1 ceapa mare 
-1 morcov 
-1 ardei rosu 
-3 linguri ulei 
-1 lingurita sare 
-½ lingurita cimbru, marar si patrunjel uscat macinat 
-½ lingurita usturoi granulat si piper negru macinat 

Mod de preparare mancare de paste 
-toate legumele se curata, se spala si se dau rapid pe razatoarea mare, 
-pastele se fierb al dente, se pun in apa suficienta cu putina sare la fiert si se fierb un minut mai putin decat scrie in prospectul de pe ambalaj, de exemplu pennele se fierb 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj dar eu le-am fiert 7 minute ca sa fie al dente, 
-cat timp pastele sunt gata se incinge putin ulei intr-o craticioara si se adauga pe rand la intervale de 2 minute la inceput ceapa, apoi morcovul si ardeiul, iar la final ciupercile, se amesteca si se calesc apoi se condimenteaza dupa gust cu condimente si plante aromatice si se da focul foarte mic, 
-cu o spumiera se scot pastele din apa, se scurg si se adauga peste legume, se da focul mai tare si se amesteca continuu timp de un minut pe foc, apoi se opreste focul si se pot manca calde, 
-este un fel de mancare rapid si o reteta de post delicioasa care se poate servi asa cum este fiind excelenta, cu verdeata proaspata tocata marunt presarata deasupra sau cu putin ketchup, dar daca nu se tine post atunci se mai poate servi cu putin cascaval ras sau alte branzeturi presarate deasupra. Alte retete de post si aici sau retete cu paste aici. Pofta Buna! 
Paste cu legume si ciuperci reteta,

Paste cu ciuperci de post reteta,

Mancare de paste reteta,

Pilaf sarbesc de post reteta

Retete Culinare De Post Reteta Pilaf Sarbesc



Pilaf sarbesc de post reteta,

O mancare gatita rapid in timpul postului, o reteta foarte simpla si usor de preparat este urmatoarea reteta de orez cu legume sau orez sarbesc. Reteta de pilaf este gata in maxim jumatate de ora, iar pentru patru portii de pilaf sunt necesare urmatoarele ingrediente. 

Ingrediente pilaf sarbesc de post 
-250g orez cu bobul rotund 
-750ml apa 
-4 ardei gras 
-1 ceapa normala 
-3 linguri ulei 
-1 lingura pasta de tomate 
-sare si piper macinat dupa gust 
-4 crengute marar verde 

Mod de preparare pilaf de post 
-ceapa se curata si se taie marunt, 
-ardeii se curata de cotor, se spala si se taie cubulete, 
-se invinge putin ulei si se caleste ceapa la foc tare amestecand continuu pana devine sticloasa, 
-se adauga ardeiul si se tine si el pe foc timp de zece minute amestecand periodic, 
-se adauga orezul si se amesteca bine iar dupa doua minute se adauga o lingura de bulion si se amesteca, 
-se completeaza cu apa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru macinat, 
-se fierbe la foc moderat timp de 15 minute sau pana cand orezul este fiert si zeama este aproape toata inghitita de orez, 
-se adauga mararul proaspat tocat marunt si se amesteca bine orezul, 
-se opreste focul si se acopera pilaful cu capac pentru zece minute, 
-pilaful sarbesc se poate servi cald cu paine de casa si ornat cu verdeata, dar fiind o mancare de post este foarte bun si rece, alte retete de pilaf aici sau retete de post aici. Pofta Buna! 
Orez cu legume de post reteta,

Pilaf cu legume de post reteta,