Friptura De Pui Cu Cartofi La Cuptor Cu Aer Cald Sau Cuptor Cu Convectie
Pui
la cuptor, un fel de mancare cu carne de pui cu un gust mai special, un
preparat culinar din pui gustos, consistent si sanatos, gatit corect in suc
propriu fara multe grasimi, singurele grasimi topindu-se in timpul prepararii. Iti
e pofta de un pui la grill sau pui la rotisor de casa incearca reteta mea.
O
friptura de pui delicioasa preparata foarte simplu si usor si acasa in
bucatarie este urmatoarea reteta de pui rotisat si anume pui intreg la cuptor
cu aer cald. Cum se face aceasta reteta simpla urmareste pas cu pas reteta mea.
Ingrediente
pui la cuptor
-1
pui mare 1,5-2kg
-1
lingurita sare grunjoasa
-½
lingurita piper, boia, cimbru si usturoi dupa gust
-cartofi
si salata ori muraturi pentru garnitura
Mod
de preparare pui la cuptor cu convectie
-se
alege un pui grill mare de 1,5-2kg,
-se
parleste la flacara pentru un gust mai bun dar si pentru a inlatura orice corp
strain de pe piele,
-se
spala si se lasa la scurs,
-cand
este bine scurs se tamponeaza cu servetele,
-se
freaca cu sare grunjoasa atat in interior cat si la exterior,
-se
condimenteaza cu putin piper negru macinat, boia de ardei dulce sau iute,
cimbru macinat si usturoi granulat,
-se
pune intr-o punga alimentara sau intr-un castron acoperit si se pastreaza la
rece in frigider minim sase ore,
-puiul
este cel mai gustos daca sta la frigider frecat cu sare, condimente si plante
aromatice 1-2 zile inainte de a fi gatit, dar pentru un pui gatit rapid la
cuptor sunt suficiente si cele sase ore.
Mod
de preparare pui la cuptor cu aer cald
-se
asaza in vasul cuptorului gratarul de metal mic,
-se
incalzeste pentru inceput cuptorul timp de 5 minute la 250 grade,
-se
lasa puiul sa se gateasca timp de aproximativ 60 minute sau pana cand acesta este facut si
frumos rumenit, se poate intoarce spre final puiul si invers daca se vrea,
-se
serveste cu cartofi prajiti, legume, branzeturi, sosuri, muraturi sau diverse
salate de sezon,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu