Friptura Din Cotlet De Porc La Tigaie Cu Cas Si Dovlecei
O
friptura de porc rapida este urmatoarea reteta de friptura din cotlet de porc
gatit rapid la tigaie cu caș de oi proaspat si dovlecei fripti la tigaie.
Urmatoarele ingrediente sunt pentru doua portii iar timpul de preparare este de
10-15 minute.
Ingrediente
friptura de porc cu cas si dovlecei
-2
bucati cotlet de porc cu os mari feliat
-2
felii cas de oaie proaspat
-1-2
dovlecei potriviti
-1
lingura ulei
-sare
si piper macinat dupa gust
-2 rosii pentru servit
-1 ardei iute pentru servit
-2 rosii pentru servit
-1 ardei iute pentru servit
Mod
de preparare cotlet de porc cu cas si dovlecei
-se
aleg doua cotlete de porc proaspete, se condimenteaza cu sare si piper macinat
si se lasa pe o farfurie sa-si ia gust,
-dovleceii
se curata de coaja si se taie fasii pe lung, se ung cu ulei si se presara
putina sare peste ei,
-se
folosesc doua tigai, una pentru friptura de porc si alta pentru dovlecei trasi
la tigaie,
-se
pun la incins tigaile si se pun la gatit bucatile de carne de porc si feliile
de dovlecel,
-dovleceii
se pun pe o parte pana prind culoare apoi se intorc si pe cealalta parte, cand
sunt gata se scot pe farfurii,
-bucatile
de cotlet sunt gata imediat, nu se tin mult ca se usuca, se frig la tigaie la
foc tare astfel incat sa fie rumene la exterior si moi si suculente la
interior,
-se
tin doua minute pe o parte iar cand a inceput sa iasa zeama din ele se intorc invers
si se acopera cu bucatile de cas de oaie,
-se
mai tin trei minute pana cand casul este topit, incepe sa curga si acopera
toata carnea care prinde culoare de rumenit, apoi se opreste focul,
-se
presara putin piper macinat peste casul topit si se asaza pe farfurii langa
feliile de dovlecei gatiti la tigaie, alaturi merg si cateva felii de rosie si
ardei iute,
-friptura
de porc la tigaie se serveste calda cu paine proaspata si un vin bun sau o bere
rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu