Friptura De Porc Rapida Gatita La Tigaie Cu Legume Reteta De Casa
O
mancare simpla si usor de gatit este urmatoarea reteta de friptura de porc si
anume friptura de porc cu legume la tigaie. Pentru o tigaie vesela, o tigaie perfecta atat la
gust cat si la aspect, frumos colorata plina cu carne si legume urmareste
reteta mea, ingredientele sunt pentru 4-6 portii de friptură.
Ingrediente
friptura de porc cu legume
-1,5
kg carne de porc in lucru
-2
cepe mari
-2
ardei grasi
-2
ardei capia rosu
-10
rosii cherry mici
-6
catei de usturoi
-2
ardei iuti
-3
linguri ulei
-200
ml vin alb sau bere
-1
lingurita sare (dupa gust)
-½
lingurita boia, cimbru, piper macinat
Mod
de preparare friptura de porc la tigaie cu legume
-se
alege o carne in lucru proaspata care sa aiba si putina grasime,
-carnea de porc se taie in bucati mari de 3-4 degete, patrate sau dreptunghiuri,
-ceapa
se curata si se taie solzi,
-se
incinge putin ulei intr-o tigaie si se adauga la inceput ceapa pentru 2-3
minute cu putina sare amestecand continuu,
-se
stropeste cu vin si se continua gatirea aproximativ 20 minute pana cand vinul
scade iar carnea este facuta,
-se
adauga condimente dupa gust, boia de ardei dulce si iute, piper negru macinat,
cimbru macinat,
-se
curata ardeii si se taie fasii in 4-6 bucati depinde de marimea lor, apoi se
pun alaturi de carne,
-se
pune si ciusca iute taiata pe jumatate pe lung si curatata de seminte,
-se
adauga si cateii de usturoi intregi doar curatati de coaja, apoi se pun si rosiile
intregi si se amesteca periodic ca sa se faca si legumele,
-dupa
inca 10-15 minute friptura de porc cu legume este gata, are un sos tare gustos dat de carne dar si de legume,
-se
potriveste gustul de sare si se opreste focul, se serveste calda cu paine
proaspata si un pahar de vin bun sau bere rece alaturi, dar si dupa ce s-a racit foarte buna.
Alte
retete culinare din bucataria romaneasca, retete de fripturi aici, retete cu
porc aici, sau mancaruri cu carne aici, pofta buna!
pina nu gust,nu ma puteti convingee,.!
RăspundețiȘtergere