Retete Culinare Cartofi Natur Cu Usturoi De Post Reteta De Casa Traditionala
Cum se face rasolul de cartofi. Ingredientele
de mai jos sunt pentru doua portii de cartofi natur sau rasol de cartofi, o
mancare de cartofi gustoasa si sanatoasa, niste cartofi fierti stropiti cu
mujdei de usturoi care pot fi serviti ca atare sau ca o garnitura langa o
bucata de carne sau peste. Este o mancare de post cu gust de friptura, mananci
de te lingi pe degete, urmareste reteta mea pentru niste cartofi reusiti.
Ingrediente cartofi natur cu
usturoi
-3 cartofi mari
-500ml apa
-1 lingura ulei de masline extravirgin
-1 lingura suc de lamaie
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ capatana de usturoi
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
Mod de preparare rasol de cartofi
cu usturoi
-cartofii se curata de coaja, se
spala cu apa rece si se taie dupa preferinta in sferturi sau cubulete,
-se pun la fiert in putina apa
doar cat sa-i acopere, se adauga sare si se fierb la foc potrivit timp de 15 minute, sau pana cand sunt fierti,
-in acest timp se curata usturoiul
si se freaca cu putina sare la inceput apoi se adauga putin ulei si o picatura
de otet, la final se adauga apa pana la consistenta dorita,
-cand cartofii sunt gata se scot
cu o paleta pe farfurii si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline,
-se presara marar si patrunjel
verde tocat marunt si se amesteca usor, eu n-am avut verdeata proaspata si am
folosit uscata si au fost la fel de bune,
Alte retete traditionale,
mancaruri de post aici, mancaruri cu legume aici, retete cu cartofi aici,
retete garnituri aici, pofta buna!
Buni de tot!
RăspundețiȘtergere