Retete Culinare Tocinei De Cartofi De Post Reteta De Casa Traditionala
Tocinei moldovenesti de post,
foarte buni si gustosi, crocanti la exterior si moi in interior, un preparat
moldovenesc foarte simplu, usor si rapid de gatit. Tocineii de post sunt
foarte potriviti in zilele de post, dar si atunci cand nu este post se pot
manca cu smantana sau iaurt, serviti simpli sau sub forma de garnitura langa o friptura
de porc, pui sau vita si nelipsitul pahar de vin. Cum se fac tocineii de post
urmareste reteta mea, urmatoarele ingrediente sunt pentru zece tocinei.
Ingrediente tocinei de cartofi
-4 cartofi
-2 linguri faina
-½ lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita piper macinat
-¼ lingurita usturoi granulat
-150ml ulei pentru prajit
-150ml ulei pentru prajit
Mod de preparare tocinei de
cartofi de post
-cartofii se curata de coaja, se
spala si apoi se dau pe razatoarea mare,
-dupa ce cartofii sunt rasi se pun intr-o sita sa se mai scurga din apa, dupa care se storc si in mana si apoi se pun intr-un castron mai mare,
-peste cartofi se adauga dupa gust sare grunjoasa, piper negru macinat, usturoi granulat, faina si se amesteca usor cu mana,
-se pune ulei intr-o tigaie la incins, nu foarte mult deoarece tocineii nu se prajesc in baie de ulei,
-se ia o lingura din compozitia de tocinei si se pune in tigaie, dupa care se asaza marginile cu lingura si se mai apasa putin compozitia ca sa nu fie prea grosi tocineii,
-se procedeaza asemanator cu restul tocineilor care incap in tigaie si se prajesc pe ambele parti, dupa preferinta mai rumeni sau mai putin rumeniti,
-dupa ce s-au prajit se scot pe o farfurie pe un servetel care va absorbi surplusul de ulei.
-dupa ce cartofii sunt rasi se pun intr-o sita sa se mai scurga din apa, dupa care se storc si in mana si apoi se pun intr-un castron mai mare,
-peste cartofi se adauga dupa gust sare grunjoasa, piper negru macinat, usturoi granulat, faina si se amesteca usor cu mana,
-se pune ulei intr-o tigaie la incins, nu foarte mult deoarece tocineii nu se prajesc in baie de ulei,
-se ia o lingura din compozitia de tocinei si se pune in tigaie, dupa care se asaza marginile cu lingura si se mai apasa putin compozitia ca sa nu fie prea grosi tocineii,
-se procedeaza asemanator cu restul tocineilor care incap in tigaie si se prajesc pe ambele parti, dupa preferinta mai rumeni sau mai putin rumeniti,
-dupa ce s-au prajit se scot pe o farfurie pe un servetel care va absorbi surplusul de ulei.
Cum se fac tocineii de cartofi cu
branza aici. Alte retete traditionale, mancaruri cu legume aici, retete de post
si preparate de post aici, retete aperitive si garnituri aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu