Retete Zucchini Prajiti Cu Mujdei De Usturoi Si Sos De Iaurt Reteta De Casa
Zucchini prajiti cu sos de iaurt
si usturoi, un preparat culinar de vara, usor, sanatos si dietetic, foarte
potrivit in zilele calduroase de vara care se poate servi simplu, sau pe post
de garnitura langa un gratar sau o friptura de pui, porc si un vin bun.
Ingrediente zucchini prajiti
-1 zucchini proaspat
-½ lingurita sare
-2 linguri faina
-1 pahar iaurt (250ml)
-cateva fire de marar prospat
-2 catei de usturoi
-200ml ulei pentru prajit
Mod de preparare zucchini prajiti
cu sos de iaurt si usturoi
-se aleg 1-2 dovlecei zucchini
proaspeti culesi din gradina, care nu au seminte deloc in comparatie cu
dovlecelul obisnuit care mai poate avea cateva seminte,
-zucchini se spala bine sub jet
de apa rece si i se taie cotorul, apoi cu un cutit economic se curata de coaja,
dar daca este din gradina noastra se poate lasa necuratat, dupa care se
taie rondele de 1cm grosime,
-se presara rondelele de zucchini
cu sare si se lasa sa se scurga de zeama intr-o sita timp de zece minute,
-in acest timp se
pregateste sosul de iaurt cu usturoi, in sos se mai poate pune dupa gust marar
verde tocat marunt,
-se pune iaurtul intr-un
castronel si se amesteca cu mararul tocat si usturoiul frecat cu putina sare si
se lasa in frigider pana cand se prajeste zucchini,
-se scurg rondelele de zucchini
de zeama, se tavalesc prin faina pe ambele parti si se prajesc la tigaia
in ulei incins pana cand devin aurii,
-se asaza in farfurii si se
mananca stropite cu sos de iaurt cu marar si usturoi.
Alte retete culinare, retete cu
dovlecei aici, mancaruri cu legume aici, retete sosuri aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu