Retete Culinare Friptura De Miel Din Cotlete Si Cartofi La Cuptor Reteta De Casa Traditionala
-6 cotlete de miel
-2 cartofi mari
-100ml ulei
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita usturoi granulat
-1 lingurita otet
-cotletele se condimenteaza dupa gust cu sare grunjoasa, piper negru macinat si usturoi granulat,
-se pun cotletele deoparte sa intre aromele in ele si se pregatesc cartofii,
-cartofii se curata de coaja si se taie cuburi potrivit de mari,
-se pun cuburile de cartofi intr-o craticioara si se adauga putina apa doar cat sa-i acopere,
-se adauga jumatate lingurita de sare si o lingurita de otet si se fierb acoperiti cu capac la foc potrivit timp de cinci minute,
-dupa acest timp se scopt cu o paleta si se ung cu putin ulei,
-se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se asaza cartofii pe un singur rand, se presara putina sare si piper peste ei si se dau la cuptor pentru 15 minute la 250 grade celsius, sau pana cand se rumenesc frumos la exterior,
-in acest timp se prajesc foarte putin cotletele de miel doar cat sa li se inchida porii,
-se pun cotletele la prajit intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si se tin cate doua minute pe fiecare parte doar pana cand prind putina culoare,
-se scot intr-o tava si se dau la cuptor pentru 5-10 minute la 250 grade celsius, pana prind o culoare frumoasa dar fara a le usca,
-cand sunt gata se asaza pe farfurii alaturi de cartofi si se servesc calde cu paine proaspata, salata sau muraturile preferate si bineinteles o bautura buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu