Reteta Mancare De Naut Cu Legume De Post Retete Culinare De Casa Rapide
Mancare scazuta de naut gatita de post fara carne cu multe legume proaspete romanesti, rețete de iahnie, tocana sau tocanita de năut reteta de casa rapida, preparata foarte simplu si usor la ceaun cu ceapa, morcovi, țelină, dovlecei, ardei, bulion, dafin, cimbru, piper, marar si patrunjel, un preparat culinar vegetarian foarte gustos, sanatos si hranitor asemanator cu mancarea noastra de fasole traditionala taraneasca, retete mancaruri super bune din bucataria internationala, romanian cuisine recipes, romanian kitchen words, chickpea food homemade recipe, chickpea stew recipe.
Ingrediente mancare de naut
-250g naut boabe (chickpeas)-50ml ulei (oil)
-2 cepe (onion)
-2 morcovi (carrot)
-1 ardei gras (bell peppers)
-1 ardei capia (red pepper)
-¼ telina radacina (celery)
-½ dovlecel (zucchini)
-2 linguri pasta de tomate (tomato paste)
-2 foi de dafin (bay leaves)
-2 catei de usturoi (garlic)
-1 lingurita piper boabe (black pepper)
-1 lingurita cimbru uscat (thyme)
-1 lingurita boia de ardei dulce (sweet paprika)
-marar si patrunjel verde (dill and parsley)
-sare dupa gust (salt)
-apa si zeama de la naut (water and chickpea soup)
Mod de preparare mancare de naut cu legume
Cum se face o mancare de naut de post reusita urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,-nautul se fierbe la fel ca fasolea boabe uscata,
-se lasa peste noapte la hidratat in apa suficienta, apoi
se fierbe in apa cu putin cimbru, dafin, piper si usturoi pentru un gust mai
bun,
-cand este fiert se scurge de zeama,
-cand este fiert se scurge de zeama,
-se opreste din supa de naut 1-2 cani pentru mancare,
-se caleste ca la orice mâncare la inceput ceapa taiata marunt, apoi se adauga pe rand toate legumele,
-eu am pus telina si morcov date pe razatoare dar se pot taia si cubulete,
-dovlecelul si ardeii le-am taiat cubulete,
-se caleste ca la orice mâncare la inceput ceapa taiata marunt, apoi se adauga pe rand toate legumele,
-eu am pus telina si morcov date pe razatoare dar se pot taia si cubulete,
-dovlecelul si ardeii le-am taiat cubulete,
-se adauga bulion si se potriveste consistenta mancarii adaugand apa si zeama in care a fiert nautul,
-la final se adauga sare si condimente si se potriveste gustul mancarii,
-la final se adauga sare si condimente si se potriveste gustul mancarii,
-se pune verdeata tocata marunt si se opreste
focul,
-se serveste atat calda cat si rece cu paine proaspata, un ardei iute si diverse muraturi sau salate de sezon alaturi.
-se serveste atat calda cat si rece cu paine proaspata, un ardei iute si diverse muraturi sau salate de sezon alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu