Retete Culinare Piure De Broccoli Cu Usturoi Lapte Si Unt Reteta De Casa Vegetariana
Reteta piure de casa pe baza de legume preparat cu broccoli proaspat, usturoi, lapte, unt si sare, de culoare verde viu, gustos, aromat si sanatos, servit simplu ca o mancare vegetariana, sau ca o garnitura langa o friptura sau un gratar de carne si peste.
Ingrediente piure de broccoli
-1 broccoli (500g)-3 catei de usturoi romanesc
-50g unt
-100ml lapte
-½ lingurita sare
Mod de preparare piure de broccoli cu usturoi
-broccoli proaspat se desface in buchetele si se spala bine sub jet de apa rece,-intr-o craticioara cu apa si sare care fierbe se pun buchetelele de broccoli si se fierb timp de 10 minute,
-in acest timp se curata cateii de usturoi, se zdrobesc si se freaca cu putiba sare ca la mujdei,
-se pune broccoli fiert scurs de apa intr-un bol, se adauga dupa gust sare, unt, usturoi si putin lapte,
-se mixeaza cu un mixer vertical pana cand devine pasta, se adauga lapte caldut pana la consistenta dorita,
-se serveste imediat cat este cald sau se pastreaza la frigider fiind foarte bun si revigorant servit si rece.
Alte retete traditionale roamnesti, retete cu broccoli aici, retete de piure aici, retete vegetariene aici, retete garnituri aici, retete cu legume aici, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu