Reteta Carne Cu Carnati De Porc Si Legume La Tigaie Retete De Mancare
Reteta tigaie picanta gatita rapid cu carne si carnati de porc si legume, rețetă mancare gatita la tigaie foarte simplu si usor de realizat si acasa in bucatarie cu ingrediente romanesti proaspete si de calitate. Retete mancaruri cu carne si legume, tocana, tocanita, tochitura, ostropel, pomana porcului, un preparat culinar din bucataria romaneasca ideal pentru o masa de weekend alaturi de familie si prieteni si de ce nu chiar si pentru Craciun. O mancare preparata taraneste doar in suc propriu fara vin si alte condimente care sa-i ascunda gustul.
Ingrediente tigaie picanta de porc
-1kg carne de porc de lucru
-200g carnati de porc picanti
-1 ceapa
-1 ardei gras
-1 rosie
-1 ardei iute
-4 catei de usturoi
-50ml ulei
-½ dovlecel
-½ lingurita sare
Mod de preparare tigaie de porc picanta
Cum se face tigaia picanta de porc urmareste reteta mea, reteta video este si pe YouTube aici,
-se alege carne de porc proaspata care sa aiba si putina grasime,
-se taie bucati potrivit de mari, cuburi sau pe lung asa cum am taiat-o eu,
-carnatii se taie felii, ceapa se taie julien, ardeiul gras se taie fideluta,
ardeiul iute cu tot cu seminte se taie rondele, rosia se taie felii, usturoiul
se taie feliute,
-dovlecelul care l-am adaugat pentru sos si pentru a mai
indulci mancarea se taie cubulete,
-cum se procedeaza, se incinge putin ulei
intr-o tigaie si se calesc timp de 2 minute toate legumele in afara de rosie,
-se amesteca pe foc pana se inmoaie putin apoi se adauga carnea si se acopera
tigaia cu capac pentru 15 minute,
-se amesteca periodic si se inabusa carnea
pana este aproape gata,
-se adauga rosiile iar dupa 10 minute se pun si carnatii,
-se mai lasa 5 minute apoi se potriveste gustul de sare,
-se serveste mancarea calda sau
rece cu paine proaspata de casa,
-eu am servit un vin spumant alaturi, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu