Reteta Picioare De Porc Picante La Tigaie Retete De Mancare Asiatica
Aceasta reteta de porc picant la tigaie te invita sa descoperi arome autentice si indraznete. Picioarele de porc sunt fierte incet cu ceapa, piper boabe, ghimbir si foi de dafin, devenind incredibil de fragede, inainte de a fi dezosate si transformate intr-o delicatesa. Carnea suculenta este apoi amestecata cu un sos aromat de soia, vin si condimente intense precum boia, cimbru, usturoi si ghimbir proaspat, completata cu ceapa verde si ardei iute. Prajirea la tigaie adauga o textura crocanta si lipicioasa, accentuand gustul picant si complex al acestui preparat, ideal pentru cei care apreciaza o masa savuroasa si plina de personalitate. Savureaza gustul autentic al bucatariei asiatice chiar la tine acasa.
Ingrediente picioare de porc picante la tigaie
-1 picior de porc cu rasol posterior
-100 ml sos de soia
-100 ml vin rose
-50 ml ulei
-1 ceapa rosie
-1 ceapa verde
-1 bucata ghimbir
-1 ardei iute
-1 lingura zahar
-2 frunze de dafin
-4 catei de usturoi
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita boia iute
-1/2 lingurita sare
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru uscat
-½ lingurita usturoi granulat
Mod de preparare porc picant la tigaie
Cum se face porcul picant la tigaie urmareste reteta pas cu pas, reteta video este si pe YouTube aici,
-piciorul de porc se parleste la flacara,
se curata si se spala foarte bine,
-se pune apoi la fiert in apa suficienta timp de 90 minute,
-in apa se pune 1 ceapa intreaga, bucati de ghimbir, boabe de piper si
frunze de dafin,
-cand carnea este fiarta se scoate din apa si se lasa sa se
racoreasca dupa care se taie bucati,
-intr-un castron se amesteca vinul, sosul
de soia, zaharul, piperul, usturoiul granulat si cimbrul,
-se adauga apoi
bucatile de carne si se amesteca bine,
-intr-o tigaie se incinge putin ulei si
se prajeste usturoiul taiat felii 30 secunde,
-se adauga ardeiul iute taiat rondele si ghimbirul taiat betisoare pentru
inca 30 secunde,
-se pune carnea cu tot baitul ei, se amesteca periodic si se
adauga si ceapa verde,
-se prajeste carnea 10 minute pana cand zeama scade, se
serveste imediat, degustare placuta!