Reteta Piperchi De Casa Retete Mancare De Rosii Cu Ardei Si Branza
Reteta simpla si usoara de piperchi la tigaie, reteta mancare de rosii prajite cu ardei copti si branza veche, gust machedonesc in farfuria ta, retete din bucataria aromana, macedoneana, un preparat deosebit gatit acasa!
Piperchi este un preparat traditional originar din Macedonia, care cucereste prin simplitatea si savoarea sa. Acesta este un amestec delicios de ardei copti, rosii suculente si branza veche, toate gatite la tigaie la foc mic pentru a obtine un gust profund si aromat. Desi este un fel de mancare modest, piperchi impresioneaza prin bogatia aromelor sale, fiind perfect pentru a fi savurat atat ca mic dejun, cat si ca cina usoara. Este genul de mancare care te duce cu gandul la mesele calde si pline de suflet din bucataria bunicii. Preparatul începe cu ardei copti pe tabla, care adauga o nota afumata si dulce, si continua cu rosii bine coapte prajite la tigaie, bogate si suculente. Uleiul fin leaga armonios ingredientele, in timp ce branza adauga o textura cremoasa si un gust placut sarat si inconfundabil. Un praf de sare si piper macinat completeaza aceste arome. La final tigaia arata perfect, rezultand un preparat cald, reconfortant si plin de savoare, perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente mancare de rosii cu ardei si branza
-1 kg rosii prunisoare bine coapte-1 kg ardei capia rosu
-100 g branza de oaie
-50 ml ulei
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-1/4 lingurita usturoi granulat
-1/4 lingurita piper macinat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu