Reteta Tocanita De Cartofi Cu Carnati De Porc Retete Mancare Facuta Acasa
Reteta tocanita de cartofi cu carnati de porc. Daca iti doresti o mancare traditionala, aromata si reconfortanta, tocănița de cartofi cu cârnați de porc este alegerea perfecta! Cartofii moi si gustosi se imbina armonios cu carnatii rumeniti, intr-un sos tomat bogat si parfumat cu cimbru, dafin, piper si boia. Presarata cu verdeata proaspata, aceasta tocanita este un adevarat deliciu, perfect pentru mesele in familie.
Ingrediente tocanita de cartofi cu carnati
-1 kg cartofi
-300 g carnati de porc
-250 g ceapa
-500 ml apa
-2 linguri pasta de tomate 140 g
-1 lingura untura de porc
-1/2 lingurita sare, piper macinat, boia dulce, cimbru uscat,
-1 frunza de dafin
-1/4 legatura marar si patrunjel verde
Mod de preparare tocanita de cartofi
Cum se face aceasta reteta de tocanita urmareste si reteta video pe YouTube aici,
Pregatirea ingredientelor:
- Curata cartofii, spala-i si taie-i in cuburi potrivite.
- Curata ceapa si toac-o marunt.
- Taie carnatii in rondele sau bucati potrivite.
Calirea cepei si carnatilor:
- Intr-o cratita adanca, topeste untura de porc.
- Adauga ceapa si caleste-o pana devine sticloasa.
- Pune carnatii peste ceapa si prajeste-i 5-6 minute pana se rumenesc usor si isi lasa aroma.
Adaugarea condimentelor:
- Presara boiaua dulce peste ceapa si carnați (atentie sa nu se arda!).
- Adauga pasta de tomate, amesteca bine si lasa sa se gateasca 1 minut.
Fierberea cartofilor:
- Pune cartofii in cratita, amesteca usor 1-2 minute sa prinda gust si aroma.
- Adauga apa cat sa acopere cartofii.
- Condimenteaza cu sare, piper, cimbru si dafin.
- Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mediu aproximativ 25-30 de minute, pana cartofii sunt moi si s-au imbinat bine aromele.
Finalizare:
- Verifica gustul si mai adauga sare/piper daca e nevoie.
- La final, presara marar si patrunjel verde tocat, dupa gust.
Sfaturi:
- Daca iti plac tocanitele mai groase, lasa sa fiarba fara capac in
ultimele 5-10 minute ca sa scada lichidul.
- Poti adauga si un ardei gras sau un catel de usturoi pentru extra aroma, degustare placuta!
- Curata cartofii, spala-i si taie-i in cuburi potrivite.
- Curata ceapa si toac-o marunt.
- Taie carnatii in rondele sau bucati potrivite.
- Intr-o cratita adanca, topeste untura de porc.
- Adauga ceapa si caleste-o pana devine sticloasa.
- Pune carnatii peste ceapa si prajeste-i 5-6 minute pana se rumenesc usor si isi lasa aroma.
- Presara boiaua dulce peste ceapa si carnați (atentie sa nu se arda!).
- Adauga pasta de tomate, amesteca bine si lasa sa se gateasca 1 minut.
- Pune cartofii in cratita, amesteca usor 1-2 minute sa prinda gust si aroma.
- Adauga apa cat sa acopere cartofii.
- Condimenteaza cu sare, piper, cimbru si dafin.
- Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mediu aproximativ 25-30 de minute, pana cartofii sunt moi si s-au imbinat bine aromele.
- Verifica gustul si mai adauga sare/piper daca e nevoie.
- La final, presara marar si patrunjel verde tocat, dupa gust.
- Poti adauga si un ardei gras sau un catel de usturoi pentru extra aroma, degustare placuta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu