6 octombrie 2016

Conserve si muraturi pentru iarna

Prin Camara Gospodinelor - Retete De Muraturi Si Conserve


muraturi si conserve pentru iarna, retete din bucataria romaneasca, poze muraturi, imagini cu muraturi, camara gospodinelor,

     Natura ne ofera o mare varietate de legume si fructe care de care mai aspectuoase si mai placute la gust. Din pacate nu ne putem bucura de ele in stare proaspata decat cateva luni din an. De aceea s-au cautat metode de conservare a lor inca din timpuri foarte vechi si prin diferite modalitati. Desi in comert gasim o gama larga de legume si fructe, gospodinele prefera sa-si pregateasca singure in casa o multitudine de conserve pentru iarna, mult mai gustoase si mai sanatoase decat cele din comert. 
Ne amintim cu multa placere de camarile bunicelor noastre pline cu tot felul de bunatati, muraturi asortate, gogosri in otet, castraveciori murati, vinete impanate cu usturoi si murate, mere si dovlecei murati. Nu lipseau nici gemurile, sucurile, nectarul din piersici sau caise si toate felurile de dulceturi. 
Metodele de conservare a legumelor si fructelor se cunosc din vechime insa in timp ele au evoluat si s-au diversificat foarte mult. 
Toamna este timpul conservelor si al muraturilor pentru iarna iar camarile gospodinelor trebuie umplute, daca cauti retete de muraturi sau retete de conserve pentru iarna gasesti cateva si aici:  

Gogosari in otet pentru iarna 
gogosari murati, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete gogosari in otet, gogosari la borcan, retete culinare,

Castraveti in otet pentru iarna 
castraveti murati, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete castraveti in otet, retete culinare, castraveti la borcan,

Conopida murata la borcan pentru iarna 
conopida la borcan pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete conopida murata, retete culinare, conopida murata pentru iarna,

Muraturi. Gogonele murate pentru iarna
gogonele, muraturi pentru iarna, gogonele murate pentru iarna, retete, conserve si muraturi pentru iarna, retete culinare,

Muraturi asortate pentru iarna 
muraturi pentru iarna, conserve pentru iarna, retete, retete muraturi asortate pentru iarna, retete culinare,

Sfecla rosie la borcan pentru iarna
sfecla rosie la borcan pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete sfecla rosie murata, sfecla la borcan, retete culinare, bucataria romaneasca,

Ciuperci murate la borcan pentru iarna
ciuperci murate, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete ciuperci la borcan pentru iarna, retete culinare, ciuperci conservate,

Frunze de vita la saramura pentru iarna
frunze de vita de vie conservata pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete, frunze de vita la borcan, retete culinare,

Ciusca murata pentru iarna 
ardei iute murat, ciusca in saramura, ciusca in otet, ciusca conservata, conserve si muraturi pentru iarna, retete culinare,

Vinete coapte pentru iarna 
vinete conservate pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, vinete pentru iarna, retete,

Suc de rosii pentru iarna 
suc de rosii pentru iarna, conserve pentru iarna, suc de rosii de casa, retete, retete culinare, bucataria romaneasca,

Varza murata pentru iarna 
varza murata pentru iarna, varza acra pentru iarna, muraturi de casa pentru iarna, retete, retete culinare,

Rosii intregi la borcan pentru iarna 
rosii la borcan pentru iarna, conserve de casa pentru iarna, retete rosii intregi la borcan, retete culinare, bucataria romaneasca, rosii conservate,
Rosii cu ardei copti pentru iarna 
conserve pentru iarna, rosii coapte si ardei copti la borcan pentru iarna, retete culinare,

Zacusca de vinete pentru iarna 
conserve pentru iarna, retete zacusca pentru iarna, retete culinare, zacusca de casa din legume, zacusca de legume, mancare de vinete cu legume,

Zacusca de ciuperci pentru iarna 
conserve pentru iarna, retete zacusca de casa cu ciuperci pentru iarna, retete culinare, bucataria romaneasca, mancare de ciuperci,

4 octombrie 2016

Smoothie de struguri

Reteta Smoothie De Struguri Natural Preparat La Blender Retete Suc Must Bautura Nectar Fresh


Smoothie de struguri reteta suc must nectar bautura shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

Cum se face un suc de struguri natural, o bautura energizanta naturala plina de vitamine si minerale preparata chiar de noi acasa in bucatarie. Cine nu a auzit de efectele miraculoase ale strugurilor pentru sanatate, iar zeama lor adica mustul este folosit cu succes in diete, cure, infrumusete, detoxifiere, este diuretic, laxativ, bun in anemie, etc.
Pentru preparare avem nevoie de struguri negri care sunt cei mai buni, dar putem folosi si struguri albi sau un amestec de struguri albi si negri. Smoothie se prepara foarte simplu si este o bautura naturala sanatoasa, hranitoare si energizanta pe care cu greu o poti refuza.
Struguri negri de bolta capsunica reteta,

Cum se face smoothie de struguri. Cum se face sucul de struguri sau mustul de casa facut la blender (mustul de apartament). In primul rand trebuie sa stim ca strugurii trebuie sa fie bine copti si sanatosi, deci alegem niste struguri de calitate daca vrem sa bem ceva bun. Boabele de struguri se aleg de pe ciorchine (se brobonesc) si se spala foarte bine sub jet de apa rece, sau se pun intr-un vas si se spala in mai multe ape. Boabele bine spalate se pun in vasul blenderului si se mixeaza la viteza maxima timp de 1-2 minute, apoi sucul de struguri rezultat se trece printr-o sita inlaturand cojile si samburii.
Struguri la blender reteta suc must nectar bautura smoothie shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

Preparare smoothie de struguri reteta suc must nectar bautura shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

Sucul o sa aiba consistenta unui nectar de struguri, o sa fie mult mai gros si cu mult mai multe proprietati decat mustul clasic preparat doar prin zdrobire care nu are pulpa. Daca nu ne place sucul asa cum este atunci il putem dilua cu putina apa pana la consistenta dorita.
Suc de struguri reteta must nectar bautura smoothie shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

Eu dupa ce strecor sucul, in groseata ramasa (coji si samburi) mai pun apa cu 1-2 lingurite cu miere de albine si il pastrez la rece, iar dupa 4-5 ore strecor inca o data sucul rezultand un alt fel de suc (mana a doua) insa la fel de bun. Daca facem mai mult suc, il pastram la frigider in recipiente de sticla, daca nu-l bagam la rece mustul incepe sa fiarba (musturel, tulburel) si apoi se acreste sau devine vin. 

Smoothie de casa din struguri, un smoothie de fructe foarte gustos si sanatos, aromat si parfumat. Sucul se consuma imediat cat timp este proaspat, iar dupa preferinta se poate consuma strecurat sau asa cum este facut, boabe de struguri mixate la blender
Daca cauti retete de sucuri, bauturi, nectar, must, sau smoothie, incearca aceasta reteta de casa la indemana oricui foarte simplu si usor de preparat.
Smoothie de struguri reteta suc must nectar bautura shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

Nectar de struguri reteta suc must smoothie bautura shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

Must de struguri reteta suc nectar bautura smoothie shake fresh natural retete blender sanatate imunitate nutritie alimentatie,

3 octombrie 2016

Supa de rosii proaspete

Reteta Supa De Vara Cu Rosii Si Legume Proaspete Praparata Acasa


supe, supa, supa de legume, supa de rosii proaspete, retete, retete de mancare, mancaruri cu legume, retete culinare, supa de vara, diete, regim alimentar,

Trece sezonul rosiilor proaspete si este pacat sa nu profitam cat mai avem ocazia si sa mai gatim o supa de rosii. Supita de rosii este un fel de mancare principal simplu si usor de preparat, o supa de vara cu legume care pe langa faptul ca este foarte gustoasa si hranitoare mai este si sanatoasa
Daca vrei retete de supe incearca aceasta reteta simpla si rapida
rosii, rosia, rosie, legume, rosie romaneasca, rosii de gradina, retete cu rosii, preparate din rosii, mancaruri cu rosii, retete culinare, legume romanesti,

Cum se prepara supa de rosii. Pentru 6 portii de supa avem nevoie de 1kg rosii de gradina bine coapte, 2 cepe, 3 cartofi, 2 morcovi, ¼ telina radacina, 1 ardei gras, 3 linguri ulei, 500ml apa, 1 mana fidea, 1 lingurita sare, ½ legatura patrunjel verde. Supa se prepara foarte simplu in aproximativ 40 minute. 
legume pentru supa de rosii, mancaruri cu legume, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, preparate din legume,

Cum se face supa de rosii. Pregatim toate legumele pe care le curatam si le spalam foarte bine sub jet de apa. Rosiile le curatam de cotor si le taiem cubulete, sau le mixam la blender, ori le dam pe razatoare. Ceapa o taiem marunt, morcovii si telina cubulete, ardeiul bucatele, cartofii bucati potrivit de mari, verdeata o tocam marunt. 
Incingem putin ulei intr-o cratita si calim 2-3 minute toate legumele, adaugam 1 lingurita de sare si le amestecam in uleiul incins dupa care adaugam rosiile si le dam in clocot. Completam cu apa pna la consistenta dorita si fierbem mancarea la foc mediu pana cand toate legumele sunt fierte.
Supa nu trebuie sa fie nici prea zemoasa dar nici prea groasa, cel mai bine se face dupa gustul fiecaruia adaugand apa pana la consistenta dorita. Cand legumele sunt fierte se adauga o mana de fidea, se potriveste gustul de sare si se mai fierbe 1 minut dupa care se opreste focul, se adauga verdeata tocata marunt si se acopera cratita cu capac. 
preparare supa de legume, mancarusri cu legume preparate culinare de vara, retete culinare,

Supa de legume se serveste calda fiind foarte gustoasa, dar si rece fiind foarte revigoranta servita in special pe timpul verii. 
supa de vara, mancaruri cu legume, retete de post, supe, sanatate, retete culinare, nutritie, diete, cure, mancaruri de post,

Supa de rosii, o supa de vara preparata in special pe timpul verii atunci cand rosiile sunt proaspete, dar se poate prepara si iarna cu suc de rosii fiind la fel de gustoasa. Se serveste cu un ardei iute si verdeata tocata marunt presarata deasupra. Daca cauti mancaruri cu legume si retete de post atunci incearca aceasta reteta de supa, o supa foarte apreciata pentru sanatate, diete, cure de slabire, regim alimentar, etc.  
Pofta Buna! 
supa de rosii, supe, supa, mancaruri cu legume, retete de post, mancaruri de post, preparate de post, sanatate, dieta, retete culinare,

2 octombrie 2016

Omleta cu peste

Retete Culinare Mic Dejun Reteta Omleta Pufoasa Cu Peste Hamsie Si Branza La Tigaie De Casa


Omleta cu peste reteta,

Cea mai buna omleta cu peste se prepara cu peste afumat sau uscat, dar la fel de gustoasa este si omleta cu hamsii. Este o reteta pentru micul dejun foarte gustoasa si hranitoare, iar pentru 2 portii avem nevoie de 4 oua, 10 pestisori hamsii, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 50g branza telemea, piper macinat si verdeata proaspata dupa gust (marar, patrunjel). Se mai poate pune putin cascaval ras deasupra. 
Oua reteta,

Cum se face omleta cu peste. Daca cumva avem pestele prajit dinainte atunci este foarte simplu. Daca avem peste proaspat atunci intai il curatam de cap si intestine, il spalam foarte bine si il presaram cu putina sare. Apoi il trecem prin faina, il scuturam usor de surplusul de faina si il prajim intr-o tigaie cu ulei incins. 
Cum se prepara omleta cu peste. Incingem putin ulei intr-o tigaie, asezam pestele prajit, apoi presaram branza rasa si apoi ouale batute spuma. 
Peste hamsie la tigaie reteta,

Preparare ompleta cu peste la tigaie reteta,

Condimentam cu piper si prajim omleta timp de 2-3 minute la foc mediu pana cand este gata. 
Preparare omleta cu peste reteta,

Omleta cu peste la tigaie reteta,

Cand omleta este frumos rumenita o scoatem pe o farfurie si o servim calda cu paine neagra si o salata de sezon.
Omleta cu branza si hamsii, un fel de mancare pentru mic dejun gustos, sanatos si consistent care se face foarte usor si repede. Daca cauti retete de peste si preparate din peste pentru un mic dejun mai deosebit incearca aceasta reteta. Pofta Buna!  
Omleta cu branza si peste reteta,

Omleta reteta,

1 octombrie 2016

Pui cu legume si susan la wok

Retete De Mancare - Piept De Pui Cu Legume Si Susan La Tigaie Wok


piept de pui cu legume si susan, retete de mancare, retete culinare, pui cu legume la tigaie, mancaruri cu carne, mancaruri cu legume, retete, bucataria asiatica,

O mancare de vara foarte gustoasa si parfumata se poate prepara din pui si legume in stil chinezesc cu un sos picant si aromat plus seminte de susan care merg foarte bine cu pui si legume. Reteta inspirata din bucataria asiatica se prepara foarte repede in maxim 30 minute iar ingredientele sunt pentru 4 portii. 
Pentru prepararea retetei avem nevoie de: 1 piept de pui mare, ½ kg ardei gras de preferinta in 2 culori (rosu si galben), ½ kg ardei capia rosu, 3 rosii mari bine coapte, 1 ceapa normala, 1 ardei iute mare, ½ lingurita bulion doar pentru aroma, 3 linguri ulei, 1 lingura sos de soia, 3 linguri seminte de susan, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, ½ lingurita zahar, ½ lingurita cimbru, ½ lingurita boia de ardei, ½ ceasca apa, ½ ceasca vin alb.

Cum se face pui cu legume la tigaie. Se pregatesc toate ingredientele, pieptul de pui se curata de piele si se dezoseaza, se spala si se taie fasii, apoi se condimenteaza cu sare si piper macinat. Legumele se curata si se spala, apoi rosiile se taie cubulete, ardeii se taie fideluta iar ciusca si usturoiul se toaca marunt. Vinul si celelalte condimente se pun la indemana.
retete cu pui, retete cu legume, preparate din pui, preparate din legume, retete culinare, mancaruri cu carne si legume, preparare retete,

Cum se prepara piept de pui cu legume in stil chinezesc. Incingem putin ulei intr-o tigaie wok si prajim la inceput bucatile de carne de pui, le intoarcem pe toate partile la foc iute pana isi schimba culoarea. Le prajim insa fara sa le uscam, trebuie sa prinda putina culoare la exterior dar mijlocul sa fie facut dar moale. 
retete cu pui, preparate din pui, piept de pui la tigaie, retete culinare, carne prajita, piept de pui prajit, mancaruri cu carne, wok,

Scoatem bucatile de carne prajita cand acestea sunt gata, iar in uleiul incins cu gust de carne punem ceapa la calit iar cand aceasta devine sticloasa adaugam ardeiul iute si usturoiul pe care le calim doar 1 minut, dupa care adaugam si rosiile taiate cubulete.
Cand rosiile au inceput sa fiarba si si-au lasat sos punem pasta de tomate si ardeii pe care ii amestecam periodic sa-i prinda focul pe toti, 
retete cu legume, mancaruri cu legume, preparate din legume, legume la tigaie, retete culinare, wok,

apoi adaugam putina apa, vin si celelalte condimente si lasam mancarea sa fiarba pana cand ardeii sunt patrunsi, apoi adaugam carnea prajita cu 2 linguri de susan. 
pui cu legume la tigaie wok, mancaruri cu carne, mancaruri cu legume, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, wok, piept de pui la tigaie cu legume si susan,

Gustam si potrivim gustul de sare si iuteala, sosul trebuie sa fie legat si placut picant, daca mai este nevoie mai picuram vin pana cand mancarea este gata. Normal dupa ce am pus carnea se mai tine pe foc 1-2 minute, se amesteca bine, se presara seminte de susan deasupra si se serveste calda dar si rece este foarte buna. 
retete de mancare, mancaruri asiatice, bucataria asiatica, mancaruri picante, retete cu pui, preparate din piept de pui, wok, retete culinare,

Piept de pui cu legume la tigaie, o reteta de mancare mai deosebita cu un gust aparte de legume trase la tigaie cu piept de pui si susan care o sa-i sporeasca aroma si savoarea. 
Daca vrei o mancare rapida si simplu de preparat, sau daca cauti retete cu pui si legume, atunci incearca ceasta reteta asiatica gustoasa si sanatoasa. 
Pofta Buna! 
piept de pui cu legume si susan la tigaie, mancaruri cu carne, mancaruri cu legume, retete cu pui, preparate din pui si legume, retete culinare, wok, bucataria chineza,

pui cu legume, pui cu susan, piept de pui cu legume si susan, mancaruri cu carne, mancaruri cu legume, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, bucataria asiatica,

legume cu carne, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancaruri cu legume, mancare asiatica picanta, retete culinare, wok, pui gatit la tigaie cu legume si susan in stil asiatic,

retete, piept de pui la tigaie cu legume si susan gatit in stil asiatic, retete culinare, retete de mancare, preparate din pui si legume, mancaruri cu pui si legume, pui,

29 septembrie 2016

Suc de mere

Reteta Suc Natural De Mere Preparat Acasa La Blender


suc de fructe, sucuri, bauturi, fresh, sucuri naturale, sucuri de fructe, sucuri de casa, sanatate, constipatie, retete, reteta, suc de mere natural, suc la blender, suc de casa, natural, naturist,

Sucul de mere il poti prepara acasa foarte simplu si usor in doua modalitati, cu mere crude sau mere fierte. Eu am ales varianta mai naturala care este mult mai sanatoasa si mai fresh, daca insa vreau metoda cu mere fierte atunci imi prepar un compot de mere care servit rece in special pe timpul calduros este foarte hidratant si sanatos
fructe, mere romanesti, retete cu mere, preparate din mere, retete cu fructe, preparate din fructe, retete, fresh, sanatate,

De ce sa alegi un suc de fructe de casa? Deoarece este mult mai ieftin fata de cel din magazin, este mai natural, mai sanatos, stii ce contine si il poti prepara dupa gustul tau adaugand diverse arome (scortisoara, vanilie), miere de albine si alte fructe preferate in combinatie cu mere
De exemplu daca suferi de constipatie sau vrei sa faci un suc diuretic natural, atunci alaturi de mere mai pui si prune. Sunt fel de fel de combinatii pentru sucuri de fructe, dar intodeauna rezultatul final atunci cand e vorba de sucuri naturale si fructe este sanatate, stil de viata sanatos, regim, diete, cure, naturist, etc.

Cum se face sucul de fructe. Eu fac suc la blender iar pentru 500ml suc folosesc 5 mere mari si 200ml apa doar atunci cand merele nu sunt prea zemoase. Nu adaug nici zahar si nici alte arome, imi place gustul natural al merelor. Merele pot fi dulci sau acrisoare, deci gustul se poate combina pana la varianta reusita.

Cum se face sucul de mere. Merele se spala foarte bine sub jet de apa, apoi se taie in sferturi si se curata de cotor si samburi. Daca folosim mere romanesti nu le curatam de coaja deoarece coaja lor contine multe vitamine, eu doar merele straine le curat de coaja atunci cand le folosesc foarte rar.
Dupa ce am curatat merele le taiem bucatele si le punem intr-un blender, adaugam putina apa si le mixam la viteza mare timp de 1-2 minute. Vom obtine un piure de mere sau un nectar de mere pe care il vom dilua cu apa pana la consistenta dorita. 
preparare suc de fructe la blender, sanatae, constipatie, preparare suc la blender, retete, fresh,

Bautura de mere naturala obtinuta la blender o putem consuma ca atare asa cum este fiind foarte buna sau o putem trece printr-o sita separand-o de pulpa. 
Daca ai un copil mic care a inceput sa manance si alimente mai solide, amesteca 2 biscuiti faramitati fin cu 2-3 linguri de piure de mere si vezi daca ii place, este o excelenta gustarica pentru bebelusi, hranitoare si plina de vitamine. Bebelusii adora mancarica din mere si biscuiti preparata sub forma de piure de mere cu biscuiti
mar razuit cu biscuiti, piure de mar cu biscuiti, retete bebelusi, deserturi, retete, mancare bebelusi,


Suc de mere, o bautura naturala de casa, o bautura din fructe naturala benefica organismului nostru, foarte gustoasa, aromata si revigoranta, des cautata si consumata in zilele toride de vara. 
suc de mere natural, suc de fructe natural, suc de mere de casa, suc de mere la blender, sanatate, retete, constipatie, natural, fresh, nutritie, bauturi, sucuri,

sucuri, bauturi, sucuri naturale, sucuri de fructe, suc la blender, fresh, sanatate, nutritie, constipatie,

suc de fructe, suc de mere, sucuri, bauturi, fresh, retete, sucuri naturale, sucuri de fructe, sucuri de mere, constipatie, sanatate,

constipatie, fresh, suc de fructe, sanatate, natural, sucuri, bauturi, suc mere, suc fructe, blender, nectar de mere,