13 septembrie 2016

Shakshuka cu gogosari si oua de prepelita

Tigaie Picanta De Legume In Sos De Rosii Si Oua Ochiuri


Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume, retete picante,

     Un preparat israelian delicios este binecunoscuta si fotogenica shakshouka, o mancare cu legume foarte gustoasa cu un sos picant de rosii aromat si parfumat, o reteta de mancare care ca orice preparat poate fi adaptat si imbunatatit dupa gustul fiecaruia. Daca cauti retete de mancaruri picante incearca aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, o tigaie atractiva de sos placut picant care te arde bland, iti pune sangele in miscare si te revigoreaza, cu un plus de aroma de la gogosari carnosi si aromati printre care gasesti oua ochiuri moi fierte in sos.
Pentru 4 portii de shakshoka care se prepara usor in maxim 30 minute avem nevoie de: 3 gogosari, 2 ardei grasi, 2 cepe, 5 rosii, 8 oua de prepelita, 4 linguri ulei de masline, 2 ardei iuti, 1 lingurita bulion, 2 catei de usturoi, 250ml vin alb, 1 lingurita de sare, ½ lingurita boia de ardei, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de otet, branza rasa si patrunjel proaspat pentru ornat. 
retete cu legume, preparate din legume, gogosari, rosii, ardei, ceapa, usturoi, ciusca, retete,

Cum facem rapid o shakshuka gustoasa. Spala si curata toate legumele apoi ceapa o tai marunt, ardeii si gogosarii ii tai fasii, rosiile le tai cubulete, usturoiul si ciusca le tai bucatele. 
cu ce se prepara shakshuka, retete cu legume si oua de prepelita, preparate din legume,

Cum se prepara shakshuka
-incinge ulei de masline intr-o tigaie si caleste la inceput ceapa, presara putina sare si o calesti pana devine sticloasa; 
-pune ciusca si usturoiul si le le amesteci; 
-dupa 1 minut adauga ardeii si gogosarii, ii amesteci periodic iar dupa 3 minute pune jumatate din cantitatea de vin; 
legume trase la tigaie, retete cu legume, preparate din legume, mancaruri cu legume, retete culinare,

-cand gogosarii sunt pe jumatate patrunsi pune rosiile si restul de vin si amesteca; 
-adauga pasta de tomate si condimente dupa gust si fierbe mancarea timp de 10 minute, pana cand gogosarii sunt facuti; 
-gusta si mai potriveste gustul mancarii, sosul trebuie sa fie placut condimentat, putin dulceag dar si acrisor; 
-pune ouale unul cate unul in cuiburi facute cu lingura printre legume, ouale de prepelita sunt gata in 2 minute, galbenusul trebuie sa fie moale; 
-inainte ca saksuka sa fie gata presara branza deasupra, mai tine mancarea 1 minut apoi opreste focul si orneaza cu patrunjel verde. 
Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu legume,

     Serveste shakshuka calda, pune in farfurie cate 2 cuiburi cu oua si legume cu sos, deasupra mai poti presara branza si verdeata dupa gust. Este o reteta de vara atunci cand legumele sunt proaspete, le culegi din gradina si au un gust minunat. Daca cauti retete cu oua de prepelita, retete picante cu legume, sau un preparat culinar mai deosebit incearca aceasta reteta. 
Pofta Buna! 
Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, mancaruri cu legume, retete de mancare,

bucataria israeliana, Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, mancaruri cu legume, retete culinare, retete de mancare,

retete de mancare, mancaruri cu legume, Shakshouka, Shakshuka israeliana, Shakshoka, Oua in sos de rosii, preparate culinare, preparate cu oua de prepelita,

12 septembrie 2016

Fursecuri din albusuri

Retete Fursecuri Simple Din Albusuri De Ou Si Unt


dulciuri, deserturi, fursecuri, retete fursecuri, reteta fursecuri, retete, retete culinare, fursecuri rapide, fursecuri simple, fursecuri cu unt,

     De multe ori cand facem anumite prajituri folosim mai mult galbenusurile si astfel ne raman albusurile pe care le putem congela pana in momentul folosirii. O reteta de prajituri pe baza de albusuri este cea de fursecuri din albusuri, care se prepara simplu si rapid. Pentru prepararea a 50 de fursecuri din albusuri foarte gustoase avem nevoie de 8 albusuri, 250g unt, 250g zahar pudra, 300g faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom, 1 praf de sare
retete cu albusuri de ou, retete cu unt, retete culinare, preparate din albusuri si unt,

Cum facem fursecuri de casa simple si rapide. Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Batem bine albusurile impreuna cu sarea pana cand se intaresc dupa care adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea lucioasa si consistenta 
bezea, albusuri mixate cu zahar, retete bezea, reteta bezea, dulciuri, deserturi, retete culinare, retete cu albusuri, preparate din albusuri,

si apoi adaugam esenta de rom si untul topit amestecand usor cat sa se incorporeze. Cernem faina si o adaugam treptat in compozitie amestecand usor pana cand s-a incorporat complet. 
compozitie fursecuri de casa, aluat fursecuri, retete culinare, albusuri cu unt si faina, preparate din albusuri unt faina,

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si apoi cu ajutorul unui posh sau cu lingurita formam fursecurile asezandu-le in tava cu suficient spatiu liber intre ele.  
albusuri cu unt si faina, retete compozitie fursecuri, preparate din albusuri unt si faina, retete cu albusuri unt si faina, retete culinare,

preparare fursecuri din albusuri si unt, fursecuri de casa rapide si simple, retete culinare,

Introducem tava in cuptorul preincalzit si le lasam sa se coaca la foc potrivit (200grade) aproximativ 20 minute, pana cand sunt usor rumenite pe margine dar totusi de culoare deschisa. 
fursecuri, fursecuri din albusuri, dulciuri, deserturi, retete culinare, fursecuri simple si rapide, retete fursecuri, reteta fursecuri,

Cand fursecurile sunt gata le scoatem din cuptor si le dezlipim din tava cat sunt calde, apoi le asezam frumos intr-un platou si le pudram cu zahar pudra. 
Fursecuri din albusuri, un desert simplu, gustos si delicat care ne incanta papilele gustative cu gustul lor bun, dulce si aromat. Fursecuri din albusuri care se potrivesc foarte bine cu o ceasca de cafea, capuccino, cacao, lapte, iaurt sau ceai. POFTA BUNA! 
fursecuri, fursecuri din albusuri, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, fursecuri simple si rapide,

fursecuri simple, deserturi, dulciuri, retete fursecuri simple si rapide, retete culinare, desert, fursecuri din albusuri si unt,

desert, dulciuri, deserturi, fursecuri din albusuri si unt, fursecuri simple si rapide, retete culinare,

11 septembrie 2016

Mamaliga de casa

Reteta Mamaliga Romaneasca Traditionala


Mamaliga de casa reteta,

Cum sa faci o mamaliga buna care iti reuseste. Am citit multe retete de mamaliga, dar fiecare prepara mamaliga asa cum stie si cum a invatat acasa de la parinti sau bunici. Mamaliga taraneasca se prepara inainte din malai normal negrisat fiind mult mai gustoasa si mai hranitoare, dar in prezent mamaliga de oras (mamaliga moderna) se face cu malai grisat fiind mult mai usor de preparat si mult mai rapida dar se pierde din gustul si aroma originala a preparatului. 

Sa va spun cum fac eu mamaliga cu toate ca stiu ca multe gospodine o sa-si regaseasca metoda de preparare a mamaligii in reteta mea. 
In primul rand trebuie sa stim ca mamaliga se poate face mai moale sau mai vartoasa, reteta mea este de mamaliga vartoasa, daca o vrei mai moale atunci mai adaugi putina apa. Mamaliga rapida sau mamaliga din zilele noastre. Putina lume mai prepara o mamaliga traditionala originala dar cand esti in criza de timp merge si o mamaliga cu malai grisat facuta pe aragaz care este gata in doar 20 minute. 

Pentru preparare avem nevoie de 1 cana de malai bun, malai grisat de la magazin (eu folosesc malai Boromir), ½ lingurita sare si 3 cani de apa pentru a pregati o mamaliguta vartoasa pentru 4 persoane. Intr-un ceaun sau intr-o cratita cu fundul mai gros punem apa si sarea sa fiarba, iar cand apa clocoteste punem malaiul in ploaie si amestecam repede cu un facalet sau cu un tel. 
Preparare mamaliga reteta,

Mamaliga trebuie sa fiarba la foc incet timp de 15 minute, iar din cand in cand trebuie amestecata. Putem sa o acoperim cu un capac in timpul fierberii sau sa o lasam descoperita. Dupa ce mamaliga este fiarta vom observa cum se aduna usor de pe peretii vasului si atunci vom sti sigur ca este gata. 
Preparare mamaliga de casa reteta,

Pregatim o farfurie plata sau un fund de lemn si rasturnam mamaliga aburinda, dupa care o putem taia cu ata cum se obisnuia la tara, sau o putem lua cu lingura cand o servim. Mamaliga se serveste de obicei calda dar este foarte buna si rece. Mamaliga cand se raceste se mai intareste. 
Mamaliguta reteta,

Mamaliguta de casa reteta,

Mamaliga din batrani. Mamaliga taraneasca traditionala sau mamaliga romaneasca se face obligatoriu in ceaun de fonta sau aluminiu si se foloseste malai normal, nu malai grisat. Se pune apa la fiert cu sare dupa gust. Apa si malai punem in functie de cat de mare dorim sa fie mamaliga. La 1 litru de apa se pune aproximativ 500g malai. Cand fierbe apa turnam malaiul in mijloc si-l lasam sa fiarba la foc moderat aproximativ 30 de minute. Apa incepe sa scada, se formeaza un terci de mamaliga si atunci mamaliga se ia la mestecat cu un facalet din lemn sau cu o lingura de lemn. Se mesteca bine ea fiind pe foc si cand marginile mamaligii se aduna spre centru si se desprinde de pe fundul ceaunului mamaliga este gata si o rasturnam pe un platou sau pe un fund de lemn si o taiem cu ata asa cum procedau batranii nostri. 

Dupa ce am golit ceaunul sau craticioara de mamaligă, turnam o cana cu lapte si mai lasam vasul sa fiarba 1 minut pe foc. Coaja de mamaliga rumenita si lipita de peretii vasului se va desprinde. Preparatul se serveste cald fiind foarte gustos. Am intalnit acest preparat in zona Moldovei denumit "ras" fiind un deliciu mult asteptat de copii. 
Preparare ras de mamaliga reteta,

Ras de mamaliga reteta,

Mamaliga aburinda, galbena si vartoasa este un preparat traditional romanesc, nelipsit de pe mesele romanilor alaturi de bucate traditionale romanesti. Cu mamaliga se pot pregati diverse preparate ca de exemplu: balmos, urs de mamaliga, taci si inghite, etc. Iar cu mamaliga se pot servi diverse feluri de mancare: sarmale in foi de varza, varza calita, preparate din peste, fripturi, gratare, …o friptura de carne cu mujdei de usturoi merge cel mai bine servita cu mamaliga, sau o saramura de peste la fel. 

Dar cu mamaliga se pot servi si preparate mai usoare dar la fel de gustoase cum ar fi mamaliga cu branza, mamaliga cu lapte, mamaliga cu branza si iaurt, mamaliga cu branza si smantana, etc. Pofta Buna! 
Mamaliga reteta,

Taci si inghite reteta,

Urs de mamaliga reteta,

Mamaliga cu branza reteta,

Mamaliga cu branza si oua ochiuri reteta,

Balmos reteta,

10 septembrie 2016

Crema de urda cu struguri

Retete Deserturi Si Dulciuri De Casa Cu Urda Si Fructe


deserturi, dulciuri, creme, crema de urda, retete cu urda, preparate din urda, retete culinare, retete, desert ocazii speciale, crema de branza cu fructe,

     Un desert rapid, simplu si usor de preparat acasa, este reteta de crema de urda cu struguri, un desert dulce si placut aromat, ornat cu struguri in sirop de lichior. Reteta de desert se prepara in maxim 20 minute, iar ingredientele sunt pentru 3 persoane. 
Pentru crema de urda avem nevoie de: 500g urda proaspata, 1 lingura esenta de migdale, 1 lingura esenta de portocale rosii, 3 linguri zahar pudra vanilat
Pentru ornat avem nevoie de: 200g struguri negri de masa (aromati), 2 linguri zahar pudra, 100ml lichior de fructe, eu am pus 50ml visinata si 50ml capsunata. Zahar se adauga dupa gust, cand se prepara crema de urda se gusta si se mai adauga zahar daca mai este nevoie. 
retete cu urda si struguri, preparate din urda si struguri, retete culinare,

Cum se prepara crema de urda cu struguri. In primul rand se prepara ornamentul, strugurii se spala si se pun pe foc intr-o craticioara unde se adauga 2 linguri de zahar pudra si 100ml lichior. Se amesteca si se da compozitia in clocot timp de 2 minute, apoi se opreste focul si compozitia se lasa sa se raceasca bine. 
boabe de struguri fierti cu zahar si lichior, preparare ornament deserturi, retete culinare, dulciuri, deserturi,

Urda se trece printr-o sita de 2-3 ori pana devine cremoasa, apoi se adauga zaharul vanilat pudra si esenta de portocale si migdale. Se amesteca usor compozitia si cu ajutorul unui posh se pune crema de urda in cupe sau pahare inalte. Se orneaza deasupra cu boabe de struguri, 2 linguri de sirop si o frunzulita de lavanda
crema de urda, preparate din urda, retete cu urda, preparare deserturi si dulciuri cu urda proaspata, retete culinare, branzeturi,

Crema de urda cu struguri, un desert fin si rafinat cu o aroma si un gust special pentru ocazii deosebite. Savurati cu placere! 
urda frecata, urda batura, crema de branza, preparare branzeturi, deserturi, dulciuri, retete cu urda, preparate din urda,

deserturi cu urda, dulciuri cu urda, desert, retete cu urda, preparate din urda, retete culinare,

deserturi, dulciuri, crema de urda cu struguri, deserturi cu urda, preparate din urda, retete cu urda, retete culinare,

crema de urda cu struguri, creme, deserturi, dulciuri, preparate din urda, retete cu urda, urda frecata, crema de urda cu fructe,

desert, deserturi, dulciuri, crema de urda cu fructe, crema de urda cu struguri, retete cu urda, preparate din urda, retete culinare,

crema de urda, deserturi, dulciuri, retete cu urda, preparate din urda, retete culinare, retete, reteta desert,

desert, dulciuri, deserturi, crema de urda cu struguri, crema de branza cu fructe, retete, retete culinare,

9 septembrie 2016

Salata de icre de peste

Conservarea Si Prepararea Icrelor De Peste – Retete Salata De Icre


icre, peste, preparate din peste, retete cu peste, retete de mancare, mancaruri romanesti, salata de icre cu peste hering, aperitive, gustari, retete culinare,

     O salata minunata, un aperitiv delicios pe care nu-l poti refuza si care este bine venit cu orice ocazie, este salata de icre. La orice masa festiva merge servit un preparat din peste, fie el chiar si o reteta cu icre
aperitiv, aperitive, icre, icre de peste, mancaruri cu peste, preparate din peste, retete de peste, retete de mancare, retete culinare,

Prepararea icrelor de peste
     Cum se prepara icrele cu un mixer normal, vertical sau frecate cu furculita. Cum facem salata de icre cu gris sau paine, metoda clasica
Avem nevoie de 3 linguri icre, 300ml ulei, zeama de la o lamaie mare, o felie de paine alba inmuiata in lapte si stoarsa bine, sau 2 lingurite de gris fiert si racit (in loc de paine). Amestecam icrele cu painea sau cu grisul, cu zeama de lamaie mixand si apoi turnam putin cate putin ulei folosind in continuu mixerul pana cand obtinem consistenta dorita si la fel si gustul mai acru sau mai sarat. La final se adauga dupa gust o ceapa taiata marunt si se amesteca in icre, apoi salata de icre se asaza in castronase si se orneaza dupa preferinta. 
     Cum se prepara icrele cu un blender vertical. Avem nevoie de 3-4 linguri icre de crap, 1 ceapa, 300ml ulei de floarea soarelui, zeama de la ½ lamaie, 1 varf de cutit de sare. Icrele trebuie sa fie la temperatura camerei cand le preparam, la fel si uleiul. Presaram icrele cu sare, picuram cateva picaturi de apa, le amestecam sa se desfaca apoi le punem intr-un vas ingust si inalt, turnam putin ulei si le batem cu un mixer vertical pana cand incep sa se lege. Treptat adaugam ulei, iar la sfarsit putina apa minerala si zeama de lamaie. In final obtinem icrele de consistenta dorita. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si apoi o taiem marunt dupa care o amestecam cu icrele. Putem servi salata de icre asa, cu o paine rustica sau o putem servi si sub forma de salata de icre cu peste
salata de icre, icre, icre de peste, salata de icre de crap, retete cu icre, preparate din icre, retete de mancare, aperitiv,

     Cum facem salata de icre de peste cu hering sau macrou, peste afumat sau marinat. Pentru preparare avem nevoie de 4 rondele de hering sau macrou afumat sau marinat si salata de icre preparata cum am explicat mai sus. Curatam pestele de piele si de oase. Dupa ce am curatat pestele il taiem bucatele si apoi il amestecam usor cu salata de icre. Asezam salata de icre in castronele si o ornam dupa gust cu masline sau bucati de peste. Salata de icre si salata de icre cu peste sunt preparate delicioase din peste care se mananca oricand cu placere la orice aperitiv al unei mese festive. Salata de icre cu peste este o salata de peste atat de gustoasa incat o poti manca si goala fara paine deoarece nu este gretoasa. 
preparare salata de icre cu peste hering sau macrou afumat si marinat, preparate din peste, retete de peste, retete culinare,

salata de icre cu peste hering si macrou afumat si marinat, salata de icre facuta in casa, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, aperitive,

salata de icre de peste cu hering si macrou, aperitive, preparate din peste, retete cu icre, retete de peste, mancaruri cu peste, retete culinare, icre, icre de peste preparate,


Repararea icrelor taiate
Ce facem daca ni se taie icrele. Nu prea se intampla dar daca din nefericire se intampla sa ni se taie sau sa se inmoaie icrele, ele se pot repara foarte usor.
La metoda clasica icrele le reparam tot cu miez de paine amestecat cu gris. Frecam grisul cu painea inmuiata si mixand continuu turnam putin cate putin icrele gresite. Ele se vor repara imediat. 
La cele preparate cu mixerul vertical, luam un alt bol curat, punem din nou alte icre si o lingura de la uleiul de la icrele taiate, mixam si adaugam treptat putin cate putin din icrele taiate, pana cand acestea se leaga. Dupa ce am incorporat toate icrele adaugam ulei cat este nevoie si le mixam pana cand icrele sunt de consistenta dorita. 

Conservarea icrelor de peste.
De la aproape toti pestii autohtoni din Romania poti folosi icrele in prepararea diverselor retete, dar cele mai bune si mai des folosite pentru a prepara renumita salata de icre sunt icrele de crap deoarece sunt mai mari. Mai pot fi folosite dar fiind mai rare si icrele de stiuca care sunt cele mai renumite, icre de caras, icre de avat, icre de biban si guvizi, de la acesti pesti icrele sunt o delicatesa culinara. Toti pestii au icre dar nu sunt de pregatit, sunt mai marunte si nu poti prepara o salata de icre de calitate cu ele, dar le poti insa pregati prajite fiind foarte gustoase. 
Cum se conserva icrele. Icrele se pot conserva cu sare si ulei pastrate la frigider, sau frecate cu sare si congelate. 
Conservarea icrelor prin congelare. Cum procedezi, alegi si cureti un crap care sa depaseasca in greutate 2kg. Sub 2kg pestele este doar un ciortan iar icrele vor fi mult mai mici. Asa poti sa folosesti si icre de caras dar sunt incomparabile cu cele de crap. Il cureti de solzi, ii spinteci burta, ii scoti intestinele si apoi usor scoti icrele care sunt invelite intr-o pielita speciala. Le clatesti putin daca a ramas pe ele ceva urme de sange si le lasi sa se scurga de apa. Pielita cu care sunt invelite icrele se curata si ea frumos, iar icrele curatate le pui intr-un castron. Peste ele pui sare de preferinta sare grunjoasa si le amesteci usor. Le  lasi 10-15 minute apoi le depozitezi in pungi daca le tii la congelator sau in borcane cat mai mici, cu scopul de a folosi o data tot continutul. Cantitatea de sare depinde de gustul fiecaruia si de perioada pentru care le conservam, daca le conservam pentru mai mult timp le vom face mai sarate. 
icre, icre congelate, conservarea icrelor, cum conservam icrele de peste, peste, retete cu icre, preparate din peste, retete de peste, retete,

Conservarea icrelor cu ulei. Icrele de crap sau de orice peste dorim se pot pastra la frigider. Dupa ce am scos icrele din burta pestelui, le curatam putin sa nu aiba pielita in care au stat, le presaram cu putina sare deasupra si le masam usor sa nu se farame dar sa prinda sare. Le punem intr-un borcan turnand deasupra icrelor putin ulei cat sa le acopere si sa formeze un strat protector, borcanul se acopera si se pastreaza la frigider. In orice fel le-am conserva icrele tin foarte bine (mai ales la congelator) si din ele putem prepara o delicioasa salata de icre cu ceapa
Pofta Buna! 
salata de icre de peste, retete de peste, peste, icre, icre de peste, mancaruri cu peste, fel de mancare, meniu de peste, retete de mancare, icre de crap, icre de crap cu hering,

icre, icre de peste, aperitiv, preparate din peste, retete de peste, retete de mancare, mancaruri cu peste, retete cu icre, bucataria romaneasca,

icre, salata de icre de peste, preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, peste, preparate culinare,