Reteta Gris Cu Lapte - Dulciuri - Retete De Desert
Ingrediente:
- 1
litru de lapte proaspat
- 6
linguri de gris
- 3
linguri de zahar
- un
varf de lingurita de sare
- 1
pliculet de zahar vanilat
- scortisoara, dulceata, sirop
Mod de preparare:
Intr-o
craticioara fierbem laptele. Dupa ce a fiert laptele adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam grisul putin cate putin si amestecam continuu cu grija sa nu se formeze
cocoloase. Fierbem 5 minute (pana cand compozitia se ingroase) si oprim. Il
rasturnam in castronase sau in forme si-l ornam cu dulceata de visine, dulceata de caise, scortisoara, sirop din zahar. Gris cu lapte, un desert foarte gustos atat cald dar si rece.
Daca avem laptele fiert si racit (de la frigider - aici avantajul este ca nu se formeaza cocoloase). Atunci adaugam toate ingredientele
intr-o craticioara si amestecam continuu pe foc pana cand laptele da in fiert,
fierbem pana la consistent dorita.
POFTA
BUNA!