Chek de post cu nuci si miere

Retete De Post - Retete Usoare - Dulciuri - Prajituri



Ingrediente:

  • 200 g de nuci
  • 500 g de faina
  • 250 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 200 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri cu miere de albine
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie

Mod de preparare:

     Bicarbonatul se stinge in zeama de lamaie. Sarea si praful de copt se amesteca cu faina. Nucile se piseaza. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt unsa cu margarina sau ulei si presarata cu faina. Se amesteca la bain-marin apa cu uleiul, zaharul si mierea de albine. Se opreste focul si se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si nucile macinate. Se incorporeaza in compozitie faina amestecata cu sare si praf de copt. Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se amesteca o parte din compozitie cu cacao si se toarna deasupra compozitiei albe, amestecand usor cu o furculita. Checul se decoreaza deasupra cu jumatati de nuci. Se coace la cuptorul incins la foc potrivit (chiar mic la inceput, apoi se da putin mai tare) 30-40 de minute. Reteta este pentru doua tavi de chek.
POFTA BUNA