Sirop De Ceapa Pentru Tuse Retete Tratamente Si Remedii Naturiste Pentru Raceala Si Gripa
Ingrediente sirop de ceapa
-5 cepe normale-3 linguri cu varf de zahar
-500ml apa (2 cani)
Mod de preparare sirop de ceapa pentru tuse
Ceapa
cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie felii. Intr-un ibric cu capac se fierbe ceapa in apa si zahar la foc mic. Se
fierbe aproximativ 30-40 de minute, pana cand apa scade aproape la jumatate. Siropul de ceapa
preparat cu tot cu coaja are o culoare rosu si are mult mai
multe proprietati decat cel preparat fara coaja.
Se strecoara siropul de ceapa intr-o
cana si se consuma 3-4 linguri pe
zi, iar copii 3 lingurite pe zi. Mult mai eficient decat ceaiul de ceapa, siropul de ceapa calmeaza mult mai rapid mancarimea si usturimea
din gat, desfunda nasul, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant. Se recomanda in gripe si raceli,
in tusea productiva si seaca, este un foarte bun sirop de tuse natural.