Clatite Umplute - Retete De Mancare - Retete Cu Pui
Ingrediente:
- 6-8 clatite
- 1 piept de pui mare
- 1-2 cepe
- 5 linguri suc de rosii de casa (optional)
- 200 g de cascaval
- 4 linguri de ulei
- 1 ou
- 100 g de smantana (sau iaurt)
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
Mod de
preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala si se
taie marunt. Pieptul
de pui se spala si se taie cubulete. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Se ia o
tigaie, se adauga putin ulei, se caleste ceapa si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o alta tigaie, se incinge putin ulei si se prajesc foarte putin cubuletele de piept de pui, pana cand incep sa se albeasca. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia un vas termorezistent si se unge cu putin ulei. Reteta pentru clatite pufoase de casa aici. Se iau
clatitele si se umplu cu ceapa calita si cubulete de piept de pui, se
presara putin cascaval deasupra si se impaturesc dupa forma dorita. Daca se doreste se poate umple clatite numai cu ceapa si cascaval si clatite numai cu piept
de pui si cascaval. Dupa ce s-au umplut toate clatitele, se aseaza in
tava unele langa altele. Optional, se poate turna in tava pe langa clatite
suc de rosii.
Se bate bine oul cu un praf de sare, se adauga smantana sau iaurtul si se amesteca bine toata compozitia.
Se toarna compozitia obtinuta peste clatite si se presara din belsug cascaval ras deasupra.
Se coace tava in cuptorul incins aproximativ 15-20 de minute, pana cand compozitia
s-a inchegat. Se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca si
se serveste fierbinte. Clatitele umplute cu piept de pui la cuptor sunt deosebit de gustoase si de apetisante,
si pot constitui un aperitiv cald sau chiar un fel de mancare consistenta. Se mai poate prepara o reteta de clatite umplute si cu ciuperci.
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!