Ingrediente:
- 1 piept de pui
- ½ lingurita de piper
- ½ lingurita de cimbru
Mod de preparare:
Un alt mod sanatos de a pregati o friptura de pui este folosirea vasului Zepter. O mancare pregatita in vasele Zepter este foarte sanatoasa si isi pastreaza sarurile naturale, nefiind nevoie sa adaugam sare. Se ia un vas
Zepter cu capac si se pune pe
aragaz la foc mic sa se incinga pana cand acul indicator ajunge in zona verde.
Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se portioneaza in bucati. Bucatile
de carne se bat putin cu ciocanul special pentru batut carne si se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru.
Se pune carnea de pui in vasul
Zepter incins, se acopera cu capac si se lasa asa 3 minute, dupa care se
intorce si pe cealalta parte si se mai lasa inca 3 minute. Dupa acest timp, se
opreste aragazul si se mai lasa vasul acoperit inca 5 minute. Se scot bucatile
de carne intr-o farfurie si se servesc alaturi de o salata verde sau legume pregatite la fel in vas Zepter sau la aburi. Aceasta friptura din piept de pui este foarte gustoasa, sanatoasa si usor de preparat.
Este o reteta dietetica folosita in diete de slabit, o reteta ideala pentru o viata sanatoasa!
POFTA BUNA!