Retete Dulciuri De Casa - Retete De Prajituri
Ingrediente
pentru blat:
- 70 g de faina alba
- 5 oua
- 180 g de zahar
- 30 g de cacao
- ½ lingurita de sare
Mod de
preparare blat:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul
si se bat pana cand albusurile se intaresc. Se adauga galbenusurile unul cate unul, faina
si cacaoa. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se
coace in cuptorul incins timp de 20 de minute.
Ingrediente
pentru bezea:
- 6 albusuri
- 200 g de zahar
- un praf de sare
Ingrediente
pentru glazura:
- 1 ciocolata
- 100 ml de lapte
- 1 lingurita de unt
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura de zahar
Mod de
preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul
si se bat in continuare pana cand albusurile se intaresc. Se toarna bezeaua peste compozitia din cuptor, se intinde frumos peste toata suprafata blatului si se mai
tine in cuptor pana cand bezeaua se rumeneste. Glazura de ciocolata se prepara intr-un vas pe foc, se topeste ciocolata in lapte, se adauga untul, zaharul si cacaoa. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce prajitura s-a racit se toarna deasupra bezelei glazura de ciocolata. Glazura se poate intinde peste toata suprafata prajiturii, sau se pot face cu ea diverse forme si ornamente. Prajitura cu bezea glazurata este o reteta de prajitura simpla, este o reteta foarte usor de preparat. Prajitura cu bezea este un desert dulce si delicios.
POFTA BUNA! Dupa ce prajitura s-a racit se toarna deasupra bezelei glazura de ciocolata. Glazura se poate intinde peste toata suprafata prajiturii, sau se pot face cu ea diverse forme si ornamente. Prajitura cu bezea glazurata este o reteta de prajitura simpla, este o reteta foarte usor de preparat. Prajitura cu bezea este un desert dulce si delicios.