Ingrediente
pentru primul blat:
- 3 oua
- 50 g cacao
- 300 g faina
- 150 g zahar
- 1 praf de copt mic
Mod de
preparare primul blat:
Praful de copt se amesteca in faina, tot
in faina se amesteca si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, iar cand nu se mai
simte zaharul se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine o coca nu prea
tare. Coca pentru blat se imparte in doua bilute, din ele se vor intinde doua foi pentru prajituri despre
care vorbim mai tarziu.
Ingrediente
pentru al doilea blat (din bezea):
- 5 albusuri (cele 5 galbenuse se pastreaza pentru crema fiarta)
- 200 g zahar pudra
- un praf de sare
- 150 g nuca de cocos
Mod de
preparare al doilea blat:
Se bat bine albusurile cu un praf de sare,
se adauga si zaharul pudra si se bat pana cand se obtine o bezea tare. In bezea
se adauga amestecand usor cu o lingura de jos in sus nuca de cocos si se pune
la rece.
In continuare se procedeaza astfel: se
unge o tava de cuptor potrivita cu putin unt. Pe masura tavii se taie o foaie
de copt care se lasa pe masa. Pe hartia de copt se presara
putina faina si direct pe ea se intinde dintr-una din bilute prima foaie de prajitura de
marimea tavii. Se ia hartia cu foaia de prajitura pe ea si se aseaza in tava. Peste
aceasta foaie se intinde blatul de bezea cu nuca de cocos. Peste blatul de
bezea se pune a doua biluta de blat. Aceasta a doua foaie pentru prajitura se intinde pe masa
presarata cu putina faina. Ea nu se va putea ridica intreaga de pe masa, dar nu
conteaza. Se vor lua bucati si se vor aseza peste bezea. Chiar daca nu se
acopera toata suprafata si mai raman locuri goale nu este nici o problema, coapta o sa arate interesant. Tava se introduce in cuptor si se va coace foarte repede. Dupa
15-20 de minute se scoate tava din cuptor si se observa foarte usor daca bezeaua s-a intarit si
prajitura e coapta. Prajitura cu cocos se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Dupa ce s-a
racit prajitura se pune deasupra si crema.
Ingrediente
pentru crema fiarta:
- 75 g faina
- 300 ml de lapte
- 5 galbenuse
- 150 g zahar
- coaja de lamaie
- zahar vanilat
Mod de
preparare crema fiarta:
Galbenusurile se bat cu zaharul. In
laptele rece se dizolva faina si pe foc se fierbe continutul 5-10 minute si apoi
se lasa la rece. Nu este nevoie sa fie rece de tot, doar atat cat sa punem si ouale
si sa nu se taie. Deci in compozitia de lapte se adauga galbenusurile frecate
cu zahar si cu mixerul se bate totul foarte bine. Abia acum se lasa la racit
foarte bine.
Ingrediente
pentru crema rece:
- 200 g unt la temperatura
camerei
- 200 g zahar pudra
Mod de
preparare crema rece:
Se mixeaza untul cu zaharul foarte bine
pana cand nu se mai simte zaharul. Acum se
amesteca prima crema pentru prajitura care s-a racit cu crema de unt si se mixeaza bine. Crema rezultata se
intinde deasupra prajiturii si se presara peste ea ciocolata rasa. Prajitura se taie in
patrate sau romburi dupa preferinta. Este bine ca prajitura cu nuca de cocos sa fie pregatita cel putin cu o zi inainte de
a fi servita.
Prajitura cu nuca de cocos, o prajitura delicioasa cu multa nuca de cocos si o crema fina de lamaie si vanilie, minunata pentru un desert perfect, un desert reusit.
Prajitura cu nuca de cocos, o prajitura delicioasa cu multa nuca de cocos si o crema fina de lamaie si vanilie, minunata pentru un desert perfect, un desert reusit.
POFTA BUNA!