Tarta Frantuzeasca Cu Mere - Dulciuri Si Deserturi De Casa Cu Fructe
Ingrediente:
- 1- 1,5 kg de mere
- 200 g de unt
- 400 g de faina
- 2 oua
- 100 ml de iaurt
- 150 g de zahar
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 pliculet de zahar vanilat
Mod de
preparare:
Aluat
Frantuzesc. Untul se lasa sa se topeasca la temperatura camerei, dupa
care se mixeaza impreuna cu 50 g de zahar pana cand se topeste zaharul. Se
adauga in compozitie ouale si se mixeaza in continuare, se toarna si iaurtul de casa continuand
sa se amestece pana cand se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se adauga
faina si se amesteca usor pana cand se obtine un aluat elastic, dar care poate
fi modelat si nu se lipeste. Se imparte aluatul
de tarta in doua parti, una mai mare pentru blat si una mai mica pentru partea de sus, dupa care se introduce in
frigider pentru 10-15 minute, timp in care vom pregati umplutura tartei.
Umplutura tarta. Pentru un gust mai placut se vor folosi mere mai acrisoare. Merele se spala, se curata de coaja, cotoare si seminte, dupa care care se taie cuburi. Se amesteca usor merele
cu zahar, zahar vanilat si scortisoara.
Se intinde prima foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tarta (forma de
cuptor rotunda, forma de tort)
unsa cu unt. Aluatul trebuie sa acopere marginile tavii si sa atarne putin in
exterior, pentru a-l aseza cat mai frumos. Peste aluat se aseaza merele
cubulete. Din a doua parte de aluat
se intinde o foaie si cu un cutit special
de patiserie se taie fasii lungi si inguste de 1- 2 cm. Cu aceste fasii se
va acoperii tarta (sub diverse forme) alternandu-le frumos. Dupa ce am acoperit
toata suprafata tartei cu mere, se inlatura marginile si se aranjeaza frumos. Se unge tarta
cu fructe deasupra cu ou batut si se coace in cuptor la foc mediu aproximativ
60 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata se mai unge inca o data cu ou
batut si se mai lasa putin in cuptor. Cand tarta cu mere este gata, se scoate
din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Tarta frantuzeasca cu mere,
o reteta de dulciuri si deserturi din Franta foarte gustoasa, se serveste rece
pudrata cu zahar pudra, avand o aroma deosebita si un gust foarte bun de mere
si scortisoara, crocanta si frageda in acelasi timp.
Reteta de tarta cu mere frantuzeasca este foarte asemanatoare cu reteta de placinta americana cu mere.
POFTA BUNA!