Branzoaice De Post Coapte La Cuptor Cu Ceapa Sanac Si Ciuperci
Ingrediente:
- 500 g de faina
- 250 ml de apa
- 50 g drojdie de bere (2 cuburi)
- 1 lingurita de zahar
- 3 linguri de ulei
- 500 g de spanac proaspat
- 3 cepe
- 300 g de ciuperci champignon
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper macinat
Mod de
preparare:
Spanacul se curata de codite, se pune in
chiuveta plina de apa rece si se lasa putin, dupa care se clateste bine cu apa
pana cand este foarte curat. Dupa ce l-am spalat se scoate intr-o sita sa se scurga de
apa. Se pune o cratita cu apa la fiert cu un praf de sare si dupa ce a apa a dat
in clocot se adauga spanacul si se opareste putin, aproximativ 5 minute pentru
a-si pastra atat proprietatile cat si culoarea. Dupa ce spanacul este oparit se
scoate intr-o sita si se lasa putin sa se raceasca si sa se scurga de apa, dupa
care se toaca marunt. Ceapa si ciupercile se curata de coaja, se spala bine si
apoi se taie ceapa marunt iar ciupercile cubulete.
Intr-o cratita se caleste
ceapa in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat si a devenit aurie se adauga
ciupercile si se mai lasa putin, iar la sfarsit se adauga si spanacul si se
amesteca toate impreuna, potrivind gustul de sare si piper. Se mai dau cateva clocote, iar dupa ce umplutura
este gata se lasa sa se raceasca timp in care se pregateste aluatul.
Intr-un
castron se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar. Apa se
incalzeste pana cand devine caldura, se adauga in ea putina sare, apoi se
amesteca si uleiul. Se toarna apa calduta peste drojdie si se amesteca cu mana
pana cand s-a dizolvat complet. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand
incepe sa se formeze un aluat. Se framanta aluatul pana cand devine elastic,
consistent si nu se mai lipeste de maini. Se aseaza aluatul in castronul
presarat cu faina, se presara faina si deasupra lui, apoi se acopera cu un
prosop de bucatarie si se lasa la crescut in loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce
aluatul de casa a crescut frumos se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai
framanta putin. Se modeleaza din el un sul care se taie in parti egale. Fiecare bucata de aluat se
modeleaza sub forma unei bile, apoi se intinde cu vergeaua de dimensiunea
dorita, la fel ca la branzoaice sau suberec. Se pune o lingura de umplutura pe
jumatate din foaia intinsa, avand grija sa nu fie prea aproape de margini, apoi
se petrece aluatul peste umplutura, la fel ca la branzoaice si suberek de casa. Se apasa usor
marginile cu degetul si la sfarsit se taie surplusul de aluat cu un cutit
special de bucatarie.
Se procedeaza asemanator cu tot aluatul. Se ia o tava de
cuptor tapetata cu hartie de copt unsa cu margarina dupa care se aseaza branzoaicele
de post cu spanac unele langa altele, lasand putin spatiu intre ele. Se introduce tava in cuptorul
preincalzit timp de 30- 40 de minute, pana cand branzoaicele de post cu spanac s-au copt.
Se
scoate tava din cuptor si se pun
branzoaicele de post intr-o fata de masa, ca sa devina mai moi si mai pufoase, dupa
care se pot servi calde sau reci, fiind la fel de bune si gustoase.
Branzoaice de post
cu ceapa spanac si ciuperci, un preparat din aluat de paine de casa sau scovergi, moale si pufos
cu o umplutura sanatoasa si gustoasa de spanac, ceapa si ciuperci, foarte bune si gustoase
care se mananca foarte usor, fiind foarte bune si consistente. Branzoaice sau suberec de
post cu umplutura de spanac si ciuperci, o reteta de mancare de post de care nu te mai saturi de buna ce este!
POFTA BUNA!